SVI SU OVO OČEKIVALI: Oglasila se Zvezda!

Autor:

Sport

21.12.2020

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde igraće meč Evrolige protiv Zenita u utorak.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli koji imaju slučajeve pozitivnih na virus kovid-19, obavili su su ponedeljak nova testiranja i laboratorijske analize, a nakon toga krenuli na put u Sankt Peterburg.

Klub je od nedelje bio u stalnom kontaktu sa Evroligom i medicinskim službama, a nakon ponovljenih testiranja utvrđeno je da tim ima jednog pozitivnog na koronavirus, dok su svi ostali negativni.

U takvim okolnostima crveno-beli krenuli su u Rusiju na meč sa odličnim i iskusnim timom koji u svojim redovima ima dvojicu nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde:

- Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu - rekao je trener Zvezde Saša Obradović.

RepublikaFoto: Starsport

Branko Lazić smatra da bi trebalo ostaviti sve probleme po strani.

- Pokušaćemo ove iznenadne probleme da ostavimo po strani koliko god je to moguće. Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo , Berona i KC Riversa logično najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se 'skupimo' odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove - rekao je Lazić.

Meč u "Sibur areni" otvara 16. kolo Evrolige i počinje u 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading