CRNO-BELA TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ: Skrab uz zvuk sirene srušio Partizan!

Autor:

Sport

15.12.2020

19:15 >> 21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana u 10. kolu Evrokupa izgubili su od Burža sa 73:71.

RepublikaFoto: KK Partizan
Rašon Tomas

Francuzi su slavili kopem Skraba uz zvuk sirene. Burž je tako i drugi put savladao Partizan, koji će zbog toga u drugu fazu najverovatnije sa četvrtog mesta.

Imali su lepu situaciju igrači Partizana, ali su ih greške skupo koštale u finišu utakmice.

Crno-beli su sa pet poena prednosti završili prvi period. Duel je otvoren atraktivnim potezima na obe strane, najpre Rašona Tomasa koji je jednim takvim okončao svoj prethodni meč i doneo pobedu Partizanu uz zvuk sirene, da bi nešto slično uradio i Pikok.

Tokom prva tri minuta bila je prava rezultatska klackalica i opipavanje snage, da bi se onda razigrao Rade Zagorac. Najpre je čuvao crno-bele krilni igrač da se Francuzi ne odlepe, da bi potom i doneo prednost svojoj ekipi dok je u njegovoj pređašnjoj ulozi bio Alen Omić koji nije dopustio Partizanu da se odlepi.

Razigrali su se onda Nemanja Dangubić i Danilo Anđušić, da bi u seriju poena ušao Erik Mika za bolji kraj kvartala gostujuće ekipe.

Start drugog perioda doneo je prvu osetnu prednost na utakmici, a ona je bila na strani Partizana. Markus Pejdž je po ulasku u igri pogodio trojku koja je crno-belima donela osam poena prednosti.

Otišao je gostujući tim onda na dvocifreni plus, prvi put na meču pošto je Ognjen Jaramaz pogodio oba slobodna bacanja i rezultat je bio 31:21. Međutim, takva situacija nije potrajala.

Partizan je grešio i koristio manje napada, dok su trojkama Pjera Pelosa i Maksima Kurbija igrači domaćeg tima smanjili na četiri poena zaostatka.

Partizan je imao loš finiš drugog perioda na kraju kog je imao svega pola koša prednosti, a razlog za to leži u izmenjenoj odbrani Burža.

Isplatilo se Francuzima kada su krenuli da igraju agresivnije odbranu, crno-beli su imali vidne probleme u organizaciji napada i umalo da na veliku pauzu odu sa minusom.

Sve greške i greškice u ovoj utakmici su crno-belima na naplatu došle tokom drugog poluvremena. Mogli su u drugoj četvrtini da reše meč gosti, a onda su dopustili Buržu da se pita - i pobedi.

Još jača odbrana domaćina razbila je ofanzivnu organizaciju Partizana, Francuzi su prvo nadomestili zaostatak, a onda sve preokrenuli u svoju korist i pobedili. Čovek odluke bio je Skrab koji je u poslednjim sekundama meča pogodio od tablu i doneo trijumf svojoj ekipi.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu. 

BURŽ - PARTIZAN 71:71 (21:26, 19:15,13:18,18:12)

IV ČETVRTINA

10. minut - Nije pogodio Skrab. DObra odbrana Partizana, i to timska. Neverovatno Anđušić je promašio sve, a onda je Skrab u poslednjem sekundu ubacio koš i tako je Burž slavio sa 73:71.

9. minut - Sve je promašio Pikok, a onda to kažnjava Tomas trojkom. Pogađa Anđušić. Greši Jaramaz. 71:71.

8. minut - Lepo Tomas prodire i zakucava. Očajna odbrana Partizana i laki poeni Pelosa. Trojka Meikntajera, bitni poeni Amerikanca. 69:68.

7. minut - Izlazi lopta Zagorcu iz koša posle šuta za tri. Pelos preko Mozlija pogađa za tri. Greši Tomas, srećom Anđušić e pogaa otvorenu trojku. 67:63.

6. minut - Konačno poeni Partizana, dao ih je Janković. Tri šanse nije iskoristio Burž. 64:63.

5. minut - Amaterska greška Partizana i laki poeni Burža, tajm-aut mora da zatraži Filipovski. Faul u napadu Jankovića, crno-beli su u problemu. Samo dva poena dali su u četvrtoj četvrtini. Strašna blokada Tomasa nad Pikokom. Izgubio je loptu Partizan, Skrab nije pogodio za tri. Janković pravi faul, Pelos pogađa oba. 64:61.

4. minut - Nije video Tomas da ističe vreme za napad, pa je propao napad Partizana. U padu pogađa Anđušić. 60:61

3. minut - Mozli lepo upošljava Mekintajera koji pogađa, a onda Pejdž krade Ašćeriću loptu. Tajm-aut Burž. Ne poentira hrabri Trifunović. Faul Mozlija, treći. Anđušić pogađa oba. 58:61.

2. minut - Promašio je Burž. Blokadu dobija Mekintajer, Filipovski traži tajm, pošto Partizan ima sekund za napad. Nije Tomas ni izveo loptu. Odbranio se Partizan. 56:59.

1. minut - Dva promašaja Mekintajera na startu poslednjeg perioda. Ni Kurbi ne pogađa, a onda ni Trifunović. 56:59.

III ČETVRTINA

10. minut - Benitez precizan uz faul Mozlija, ali promašuje dodatni penal. Trojka Trifunovića. Ašćerić uzvraća. Mekintajer blokiran, Partizan vodi sa 59:56 posle tri četvrtine.

9. minut - Dva bacanja sad za Anđušića, koji ponovo bezgrešan. Mozli pogađa sa poludistance. Nekako se odbranio Partizan, ali onda greši nezagrejani Trifunović. Sjajni Tomas krade loptu, a Mekintajer pogađa u kontri. 51:56.

8. minut - Pogađa otvorenu dvojku Pejdž. Loš napad i promašaj Beniteza. Mekintajer ide na liniju penala posle faula Beniteza. Partizanov Amerikanac pogađa oba. 49:52.

7. minut - Novi poeni Omića, pa novi promašaji Partizana. Gube loptu igrači Burža. 49:48.

6. minut - Lepo je Anđušić fintirao Mozlija i iznudio dva penala, pogađa oba reprezentativac Srbije. Smešan pokušaj Mike koji je završio iza table. Neprecizan Anđušić za tri. Izlazi lopta iz koša Gordiću. 47:48.

5. minut - Dobra odbrana Partizana. Gordić i Jaramaz promašuju trojke. Još jedan loš napad Partizana u nizu. 45:48.

4. minut - Dva napada nije iskoristio Partizan, Pikok ostaje sam i pogađa trojku. Lep napad Partizana i poeni Zagorca na asistenciju Mike. 45:48.

3. minut - Lepo se snašao i pogodio Gordić. Alen maši, pa Omić faulira Miku u napadu. 42:46.

2. minut - Dobra odbrana crno-belih, pogrešio je Alen. Loš napad Gordića. Laki poeni Omića. 42:44.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme, može li Partizan do pobede?  Mozli blokira Anđušića. Mika pogađa trojku. 40:44.

II ČETVRTINA

10. minut - Težak promašaj Tomasa za tri. Alen ubacuje nove poene, potpuno se istopila prednost crno-belih. Velika greška Mekintajera za kraj poluvremena. Posle 20 minuta Partizan vodi sa 41:40.

9. minut - Greši Partizan. Alen polovičan sa penala, ali mu se odbija u ruke lopta, pa pogađa za dva. Skra krade loptu Tomasu i kuca u kontri, tajm-aut Partizan. 38:41.

8. minut - Neverovatni Tomas krade loptu i zakucava, novi tajm za Burž. Skrab neprecizan za tri. 33:41-

7. minut - Anđušić neprecizan iz velike daljine. Dangubić greši u koracima. Lepo je sačuvao Tomas mnogo sažnijeg Pikoka, a kasnije iznudio i njegov faul. Tomas ne pogađa otvorenu trojku. 33:39.

6. minut - Dobra odbrana i borbenost crno-belih, Pejdž fauliraj u kontri. Amerikanac bez greške. Lepa kombinacija ANđušića i Pelosa, novi poeni za Burž. Nije uspeo Mekintajer iz teške pozicije za tri da pogodi, posle agresivne odbrane domaćina. 33:39.

5. minut - Pikok ide na liniju penala posle faula Tomasa, pogodio je oba. Tomasa su ostavili samog, a on ih je kaznio trojkom. Pikok nije pogodio. 31:37.

4. minut - Dobra reakcija Tomasa u odbrani. Neprecizan pas Pejdža za Mozlija. Pelos ne ogađa za tri poena ovog puta. Nije pogodio ni Zagorac. 29:34.

3. minut - Lep napad Partizana i trojka Jaramaza iz ugla. Laki poena Kurbija. Jaramaz ovog puta neprecizan. 29:34.

2. minut - Jaramaz ide na liniju penala, ali pre toga tajm-aut Burža. Oba je pogodio popularni Jare. Pelos posle dugo vremena ubacuje poene za Burž i to tri. Greši Gordić, a onda nova trojka Burža i tajm-aut Filipovskog. 27:31

1. minut - Dobra odbrana Partizana. Pejdž pogađa soju prvu trojku, pa Partizan ima maksimalnih +8. 21:29

I ČETVRTINA

10. minut - Lepo se snašao Mika i upisao prve poene. Otvorenu trojku ne pogađa Burž. Ugurao je Mika loptu u koš, Partizan ima plus pet posle prvih deset minuta. 21:26.

9. minut - Jaramaz donosi novo vođstvo Partizanu. Dobra odbrana crno-belih. 21:22

8. minut - Lepo se snašao Janković posle promašaja Zagorca. Anđupič precizan za tri uz faul, a zatim i penal. 21:20

7. minut - Skrab se ovog puta lepo snašao. Dangubić precizan za tri. Anđušić lako do kraja. 17:18.

6. minut - Poeni Zagorca, ali i Omića na drugoj strani. Dangubić ovog puta precizan- 13:15

5. minut - Omić ponovo pronalazi put do koša, Dangubić neprecizan. Anđušić promašuje iz nemoguće pozicije. 11:11.

4. minut - Promašaji Mekintajera i Jankovića, a onda faul u napadu Burža. Zagorac sjajno iz prodora poentira. Velika greška domaćih igrača. Majstorski potei i poeni Mekintajera. 9:11.

3. minut - Tomas pogađa oba penala, a onda prvi poeni Omića. U strelce se upisuje i Janković. Prva trojka Burža. 9:7.

2. minut - Omić nepecizan, na drugojstrani fauliran Tomas. Polovičan Amerikanac. Dobra odbrana Tomasa, ali poentira Alen. 4:3

1. minut - Krenuo je meč u Francuskoj. Partizan otvara  utakmicu poenima Tomasa. Uzvraćaju Francuzi istom merom. Janković pravi faul u napadu. 2:2.

Uvod

20:30 - Košarkaši Partizana u Francuskoj igraće bez Veličkovića, Nikolića i Jankoviža, koji su ostali u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading