DOSTA VIŠE, ZAUSTAVITE SLOVENCA KOJI SUDI NA ŠTETU ZVEZDE: Javora osvetnika izbaciće iz košarke

Autor:

Sport

12.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovu Javoru da se zabrani da sudi!

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Slovenački arbitar trebalo bi da bude izbačen iz košarke nakon toga što je ponovo oteo pobedu Crvenoj zvezdi protiv Olimpijakosa (81:79) u okviru 13. kola Evrolige, a da skandal bude veći, on je i najavio da će to uradili. Kao što je Srpski telegraf pisao posle meča, Javor je bio besan zbog tekstova u našim novinama, gde je sa nevericom pretpostavljeno da će slovenački sudija pomagati Grcima, pa je najavio da će u četvrtak uveče totalno osakatiti crveno-bele. To je i uradio, što je nedopustivo.

NE VIDI GREŠKE

Tako je sudijska trojka Javor, Paterniko i Alijaga napravila mnoge propuste i direktno je odlučila protivnika, zbog čega Slovenac kao predvodnik mora da leti. Oni su svirali prekršaje u napadu srpskim igračima, a nisu sankcionisali igranje nogom Grka. Jedna od najvećih grešaka je to što arbitri nisu videli udarac koji je primio Džordan Lojd, kao ni faul u napadu Spanulisa nad Brankom Lazićem, pre nego što će Printezis postići koš za pobedu. Takođe, ogroman propust je bio i to što je priznata trojka Kostasa Slukasa iako je bilo očigledno da je bio unutar linije 6,75 metara. Sve su ove greške na kraju dovele do toga da srpski klub, i pored dobrog starta, zabeleži poraz u ovom meču, a ceh bi sada trebalo da plati Slovenac.

Da bi rezultat verovatno bio drugačiji da je klub sa Malog Kalemegdana imao fer suđenje, u razgovoru za Srpski telegraf veruje i bivši trener Zvezde Vladislav Lučić (79).

- Zvezda je imala sramotno suđenje na meču protiv Olimpijakosa. Crveno-beli su maksimalno oštećeni na ovom duelu, sudije su pravile mnogobrojne greške. Faul nad Lojdom, Spanulisovo izbacivanje lopte nogom i mnogo drugi. Takve stvari ne bi smele da se dešavaju na evroligaškim utakmicama - poručio je Lučić.

NAVIJAČI BESNI

Ovo nije prvi put da je Javor pomogao Olimpijakosu da slavi protiv Zvezde. Ista situacije je bila i 2017, zbog čega su "Delije" ogorčene na Slovenca. Nakon meča su mu uputile mnogobrojne pretnje i uvrede na društvenim mrežama.

- Mislim da goreg sudije od Javora nema. On je najveće zlo. Samo mora da bude svestan da će se navijači vratiti u halu, a pitanje je da li će tad "gospodin" Javor uspeti iz iste da izađe. On je najveći Srbomrzac - bili su neki od komentara na Tviteru.

PROPUSTI JAVORA I OSTALIH SUDIJA

- Prekršaj nad Lojdom

- Slukasovo prenošenje lopte preko pola terena

- Priznavanje trojke Slukasu iako je bio unutar linije 6,75 metara

- Lopta udarila u nogu Spanulisa i otišla u aut

- Prekršaj u napadu sviran Davidovcu iako se u bloku kretao Printezis

- Ne sviran faul Spanulisu nad Lazićem

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading