ON SE IGRA KOŠARKE: Brutalna partija i REKORD Majka Džejmsa!

Autor:

Sport

11.12.2020

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši CSKA savladali su Himki sa 96:87 u okviru 13. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Majk Džejms

Derbi Moskve doneo je sjajan meč, kakvim smo se i nadali. Kao što se očekivalo na jednoj strani dominirao je Šved, a na drugoj Majk Džejms.

CSKA je sa 7:0 otvorio utakmicu i Kurtinaitis je morao odmah da reaguje tajm-autom. Kontrolisao je CSKA utakmicu i konstantno imao prednost, koja je bila i dvocifrena tokom većeg dela prvog poluvremena. Na veliki odmor se otišlo sa +9 za CSKA, a Majk Džejms je imao 20 poena, 8 skokova i 6 asistencija i mirisalo je na tripl-dabl.

Gosti su u trećoj četvrtini išli i na +15, održavali su +11, ali na kraju treće deonice Hilijard pravi namernu ličnu grešku. Tima pogađa dva bacanja, pa Šved pogađa za dva i Himki se vratio na minus osam. Stigli su CSKA na minus pet na četiri minuta do kraja i makar smo dobili zanimljivu završnicu.

Džejms je nastavio da puni kolone i na četiri minuta do kraja falili su mu skok i asistencija za tripl-dabl. Himki nije uspevao da u potpunosti uhvati rezultatski priključak i CSKA je lako priveo meč kraju u poslednja dva minuta.

RepublikaFoto: Starsport
Još jedna dobra partija... Nikola Milutinov

Majk Džejms je imao 36 poena, 9 skokova i 10 asistencija. Šutirao je 4/7 za dva, 6/7 za tri i 10/12 slobodna bacanja i imao je ukupan indeks korisnosti 51. Oborio je rekord Šejna Larkina po indeksu korisnosti, koji je najveći u ovom formatu Evrolige.

Pratili su ga Nikola Milutinov sa 11 poena, 11 skokova i 4 asistencije, Darun Hilijard sa 15 poena i Bolomboj sa 10.

Aleksej Šved imao je 26 poena i 6 asistencija. Istakli su se i Jerebko sa 16 i Miki sa 11 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading