Skandalozne sudije koštale Zvezdu trijumf protiv Olimpijakosa, sudbina Beograđana u Evroligi visi o koncu...

Autor:

Sport

10.12.2020

17:35 >> 20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su leđa beogradskih crveno-belih bila uz zid, košarkaši Zvezde nažalost nisu uspeli da se izbore sa braćom iz Atine, pa je Olimpijakos u Beogradu prekinuo niz od dva poraza i savladao četu Saše Obradovića rezultatom 81:79.

RepublikaFoto: Starsport
Bratski okršaj u Beogradu bio je nerealno uzbudljiv

Prva četvrtina bila je melem za oči svih „Delija“, pošto je sve kliktalo u Zvezdi, pa su na kraju ove deonice već vodili 16 razlike.

Pogađali su i Volden, i Lojd, i Davidovac, i Rit, dok je O’Brajant bio sjajan sa tri trojke. Sa druge strane jedino je odgovarao Slukas, i to šutevima iz teških položaja.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Džoni O'Brajant bio je najbolji u taboru Zvezde sa 11 poena

Crveno-beli nisu dizali nogu sa pedale, pa su Davidovac i O’Brajant nastavili jako i u drugoj četvrtini.

Atinjani su se donekle opasuljili, ali od starta nije delovalo kao da su se mentalno pripremili za ovakvu Zvezdu, pa je srpski sastav na poluvreme otišao sa prednošću od osam poena, iako je moglo da bude mnogo komfornije.

Treća četvrtina pripala je, nažalost, pripala sudijama. Obradovićevi izabranici nastavili su istim tempom da igraju, ali su se kriterijumi arbitara izopačili, pa su dugom serijom grešaka i nefer odluka na štetu Zvezde dozvolili Olimpijakosu čak i da povede, iako su većinu meča gubili sa deset ili više razlike.

U završnicu se ušlo sa prednošću Grka od jednog poena, pa je tenzije bilo na pretek. Nisu ni jedni ni drugi uspevali da se istaknu u napadu, dok su obe odbrane pravile prekršaje i kada je trebalo i kada ne.

Nažalost, prvi se trgo Olimpijakos, pa je vezao seriju od 9-0 i preuzeo kontrolu u Beogradu.

Ratovali su Zvezdini košarkaši do samog kraja, pa je Volden konačno izjednačio dva minuta pred kraj.

Sudije su i dalje davale sve od sebe da Beograđani ne pobede, ali je osam sekundi pre kraja bilo nerešeno.

Tada je Obradović tražio faul kako bi imao poslednji napad. Spanulis je promašio jedno bacanje, pa je Zvezda imala priliku da pobedi bilo kakvim pogotkom. O’Brajant je potom fauliran sa druge strane, ali je i on promašio jedno bacanje pa je Olimpijakos imao još šest sekundi za napad.

Desilo se najgore moguće, pa sudije opet nisu videle očigledan faul u napadu, te je Printezis dobio 2+1 i rešio meč.

Najefikasniji u taboru Beograđana bio je O’Brajant sa 11 poena, dok je u redovima Olimpijakosa najbolji bio Printezis sa 16 poena.

Zvezda sada ima skor od 4-9 u Evroligi, dok Grci imaju 7-5.

 

Četvrta četvrtina, Crvena zvezda - Olimpijakos 79:81

 

10. minut - Zvezda je povela, pa se još  odbranila. Nažalost, Davidovac je instant napravio prekršaj u napadu, pa je Obradović besno tražio tajm-aut. Grci su izjednačili, pa sada imaju napad za pobedu. Obradović traži da se ide na faul. Spanulis je promašio jedno bacanje, pa Zvezda ima šansu da pobedi. O'Brajant je fauliran sa druge strane, pa su sa klupe Zvezde čak tražili i nesportsku. Svakao, Amerikanac ima šansu da donese pobedu našim crveno-belima. Olimpijakos je napravio faul u napadu, ali skandalozne sudije to nisu svirale, već su Printezisu svirali 2+1. 

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos

9. minut - Olimpijakos pravi još jedan faul u napadu, a O'Brajant sa druge strane dobija bacanja.

8. minut - Prava drama u dvorani "Aleksandar Nikolić" se nastavlja. Volden je izjednačio, pa je posle haotičnog napada napravio grešku u koracima. 

6. minut - Rit dobija faul posle nerealne blokade Martina. Pogađa Rit oba bacanja, a sudije opet prave kritičnu grešku i daju loptu Olimpijakosu iako je očigledno udarila Spanulisa na putu ka autu. Zvezda ne uspeva da izjednači u sledećem napadu, ali na svu sreću Slukas pravi nesportsku grešku, koju sudije skandalozno pretvaraju u običan prekršaj.  

5. minut - Olimpijakos hvata skok u napadu, pa Zvezda faulira i daje Martinu bacanja. Volden potom sjajno pogađa za tri pod faulom, ali dodatno bacanje ne pogađa.

4. minut - Ko bi drugi kad je teško, nego Dejan Davidovac! Zvezda je na samo -3 posle njegovih dva poena, koje je zaradio posle ofanzivnog skoka. O'Brajant gubi koncentraciju, pa pravi četvrti faul. Naši crveno-beli igraju sa ultra-niskom petorkom, što se isplaćuje, pa Dobrić krade loptu i pronalazi Voldena pod košem za totalni priključak! Nažalost, Larendzakis uzvraća dvojkom. 

3. minut - Šta bi bilo da sudije na ovom meču nisu potpuno nesposobne? Beograđani čistim srcem u ovim trenutcima ratuju sa arbitrima i sa Grcima, pa O'Brajant i Lazić upisuju poene za kakvu-takvu nadu.

2. minut - Slukas trči krugove oko Beograđana, pa pronalazi Printezisa samog na trojci, koj pogađa bez poteškoća. Lojd potom dobija očajnu loptu ispod koša, a ona mu beži u aut. Hvala bogu, Lojd potom krade loptu, ali misteriozno O'Brajantu sudije sviraju faul u napadu.

1. minut - Spanulis otvara četvrtu deonicu pogotkom za dva, i to iz veoma teškog položaja. Kuzmić potom pravi faul u napadu, pa ova utakmica polako klizi iz ruku beogradskim crveno-belima. 

 

Treća četvrtina, Crvena zvezda - Olimpijakos 61:62

 

10. minut - Konačno jedan napad koj je izgledao normalno, pa ga je O'Brajant završio osvojenim prekršajem. Sa linije za slobodna bacanja bio je polovičan. Larendzakis pogađa trojku pred sam kraj četvrtine, a Dobrić uz zvuk sirene ipak nije precizan.

9. minut - Dobrić ubada za tri! Prekinuta je loša serija crveno-belih iz igre, ali je Volden onda pomalo sebično potrošio ceo napad.  

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos

8. minut - Ništa ne ulazi Beograđanima trenutno. Volden dobija dva bacanja posle nespretne intevencije Larendzakisa. Opet sudije ne vide faul u napadu, pa opet Grci dobijaju nepostojeća bacanja. 

7. minut - Zvezdina odbrana potpuno je dekoncetrisana, pa sada Elis sa lakoćom donosi +2 Grcima. Potom Jagodić-Kuridža vraća vetar u leđa Beograđanima sjajnom trojkom!

6. minut - Olimpijakos vodi, i to isključivo zahvaljujući sudijama...

4. minut - Na terenu je trenutno potpuni haos, pretežno zato što sudije nisu ni približno visini zadatka. Rit opet promašuje sa distance, a Herison sa druge strane pogađa i približava Grke na -5 posle duže vremena. 

3. minut - Ne sviraju ni preko pola, dok poklanjaju poen više sudije Grcima. Potpuno nerealno, ali je još nerealnije to što Obradoviću arbitri prete isključenjem zbog opravdanog protesta. Davidovac potom dobija rampu, a Rit ne pogađa za tri, pa Lazić faulom prekida kontru. 

2. minut - Slukas kao da se takmiči u trik-šutevima, pa sada pogađa nerealan šut preko dvojice i o tablu. Davidovac potom krade loptu u sledećem napadu Olija, a Lojd potom pogađa trojku.

1. minut - Drugo poluvreme počelo je haotičnim napadom Olimpijakosa, posle kog je umesto faula u napadu sudija Voldenu svirao treći prekršaj. Printezis potom pogađa preko Rita na svojstveni način, a u sledećem napadu Lojd posle prodora dobija dva bacanja. 

 

Druga četvrtina, Crvena zvezda - Olimpijakos 45:37

 

10. minut - Spanulis kao da nas je čuo, pa pogađa impresivnu trojku. Rit potom pogađa zicer, a Mekisik sa druge strane prodire za još dva poena. Zvezda hvata dva ofanzivna skoka, pa na kraju Jagodić-Kuridža unosi Vezenkova u koš. Mekisiku ispada lopta u napadu, ali Zvezda promašuje, pa Rit faulira Spanulisa. On pogađa oba kaznena udarca, a Zvezda iz više pokušaja promašuje u poslednjem napadu.

8. minut - Sudije opet propuštaju nošenu Olimpijakosa, pa Grci dobijaju bacanja. Arbitri nastupaju kao Spanulis, što će reći, očajno...

7. minut - Spanulis igra očajno, pa mu sada sudija svira osam sekundi. Dženkins iz auta blokira O'Brajanta, ali Zvezda na silu otima dva bacanja. Borbenost se isplaćuje ceo meč Beograđanima, pa vezuju još dva bacanja. 

6. minut - Rit je u sledećem napadu grubo fauliran, ali to sudija ne kvalifikuje kao tehničku. Volden maši sa distance, pa posle konfuzije Olimpijakos kreće u kontru, gde je Herison opet neprecizan. 

5. minut - Mekisik promašuje trojku, ali je Hasan Martin fauliran. Rit potom krade loptu posle auta grčkog tima, pa se Lojd upisuje u strelce polaganjem. Sudija pravi veliku grešku, pa ne svira korake Olimpijakosu, već svira tehničku zbog negodovanja sa klupe Zvezde. 

4. minut - Lojd je promašio polaganje, pa je Lazić faulom prekinuo kontru. Zanimljivo je da od devet igrača koji su dobili minute od Obradovića, jedino Lojd nije poentirao.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos

3. minut - Zvezda nastavlja gde je stala, pa O'Brajant i Davidovac pogađaju po kratkom postupku. Odgovara im Herison sa distance, a onda Spanulis asistira sudiji i baca publiku u smeh. Davidovac je forsirao protiv Printezisa i promašio, ali to Oli ne kažnjava. Davidovac je prosto svugde, pa sada asistira čak i Laziću za tri!

 

Prva četvrtina, Crvena zvezda - Olimpijakos 30:14

 

10. minut - Davidovac već tri utakmice nije promašio bacanje, pa nije ni sada. Slukas nažalost uzvraća trojkom. Ipak, Džoni O'Brajant igra sjajno i pogađa i on treću trojku. Ne ide odbrani Olimpijakosa, pa sada i Uskoković dobija bacanja. Spanulis se upisuje sa dva poena, ali Jagodić-Kuridža pogađa Zvezdinu šestu trojku na ovom meču. 

RepublikaFoto: Starsport
Džoni O'Brajant (desno) već je pogodio tri trojke!

8. minut - Bivši NBA igrač Eron Herison je na terenu za Grke, ali pogađa Spanulisa u ćošku, čija se noga nalazila na liniju auta, pa Zvezda dobija loptu. Dobrić je blokiran, ali Davidovac sjajno reaguje u napadu, ali ne i u odbrani, gde mu Žan-Šarl beži za nove poene.

6. minut - Zvezda odlično preuzima, ali Žan-Šarl pogađa polu-horog. Sjajan pas Lojda krunisao je O'Brajant zakucavanjem. Posle podbacivanja Ognjen Dobrić otima loptu i umalo zakucava, ali samo dobija dva bacanja. 

5. minut - Munjevito se igra sa obe strane, pa odbrane ne briljiraju, za razliku od napada. Zvezdina defanziva izgleda bolje, ali za sada Olimpijakos dosta srećno pogađa. Džoni 0'Brajant pogodio je trojku posle jedne Rita i Voldena, pa Beograđani trenutno dominiraju!

2. minut - Beograđanima kao da su znojavi dlanovi, pa im već dve lopte ispadaju iz ruku. Papanikolau potom promašuje ceo koš. Zvezda pokriva, ali Slukas ponovo pogađa pod pritiskom. Volden potom uzvraća, takođe sa distance.

1. minut - Susret beogradskih i atinskih crveno-belih počeo je promašaje Zvezde. Slukas potom pogađa za dva preko ruke. 

 

Startne postave će izgledati ovako:

Crvena zvezda: Volden, Lojd, Lazić, Rit, Kuzmić

Olimpijakos: Slukas, Elis, Dženkins, Papanikolau, Žan-Šarl

 

Grci posle neočekivane pobede protiv Barselone silno motivisani izlaze na megdan četi Saše Obradovića, ali je pobeda za Zvezdu, koja ima skor od 4-8, mnogo bitnija, pa nas očekuje pravi spektakl.

Beogradski crveno-beli takođe žele da prekinu niz od tri poraza u Evroligi, što je potpuno izvodljivo ako se pogledaju međusobni dueli.

Olimpijakos možda ima 5-2 protiv Zvezde u kontinentalnom nadmetanju, ali je klub sa Malog Kalemegdana pobedio na poslednja dva susreta.

 

 

 

Duel bratskih klubova iz Srbije i Grčke na programu je od 19 h, a tok utakmice možete pratiti uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading