(FOTO) ŠOK: Igor Rakočevića napustio KSS!

Autor:

Sport

09.12.2020

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Rakočević više nije deo Košarkaškog saveza Srbije. Dosadašnji potpredsednik ove organizacije napustio je funkciju po isteku mandata, a tim povodom se i obratio javnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Rakočević

Proslavljeni košarkaš je u prethodnih šest godina obavljao funkciju potpredsednika KSS-a zaduženog za rad sa mlađim kategorijama, a pod nejgovim nadzorom juniorske selekcije Srbije su ostvarile neke velike uspehe.

- Dragi prijatelji i ljubitelji košarke, moj mandat od 4 godine na mestu potpredsednika Košarkaskog saveza Srbije se završio. Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome i uspeo - počeo je Rakočević na svom Instagram nalogu.

- Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres.

- Uspeo sam da košarkaški približim Republiku Srpsku Srbiji, i recimo, kao rezultat toga, baš iz Republike Srpske smo dobili igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije a trenutno je i A reprezentativac - aludirao je Rakočević na Dalibora Ilića, košarkaša Igokee.

 

- Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima sa ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igraca koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta.

- Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije.

- Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim - poručio je Igor Rakočević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading