OGLASIO SE FILIPOVSKI: Moramo da zabroavimo na Mornar!

Autor: Republika

Sport

08.12.2020

12:14

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je da njegov tim protiv Bahčešehira u Evrokupu mora da odigra koncentrisano i da ne misli na poraz od Mornara.

Starsport
Sašo Filipovski

Crno-beli u sredu od 20.30 na svom parketu u hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju tursku ekipu, a taj duel im dolazi posle poraza od Mornara u regionalnoj ligi posle produžetka.

- Jasno je da nas boli poraz od Mornara, ali ako čovek želi da napreduje mora da preživi tu bol, da živi s tim porazom i da ide dalje. Treba se fokusirati na sadašnjost, jer ako previše živiš u depresiji i apatiji onda ne možeš da igraš sledeću utakmicu. Treba zaboraviti tu utakmicu i maskimalno se koncentrisati na Bahčešehir, koji je neugodan protivnik - rekao je Filipovski za klupsku televiziju.

Partizan u EK trenutno ima skor od 4-3, dok je Bahčešehir zabeležio jednu pobedu i sedam poraza.

- Izgubili su dosta utakmica u završnici, a sa druge strane promenili su tim, imaju nekoliko novih igača. Ne potcenjujemo ih, ne smemo da živimo u prošlosti i moramo se maksimalnmo koncentrisati na neugodnog i opasnog protivnika koji dolazi rasterećen - rekao je trener crno-belih.

Filipovski je upitan i koliko mu je teško da psihički podigne ekipu posle poraza na jednu loptu.

Starsport

- Da trener promeni karakter igrača za jedna dan, to je nemoguće. Karakter se stvara do pete, sedme godine. Ono što su oni tu doneli od svojih roditelja, to se menja godinama, a ne danima. Da bi bio vrhunski igrač i da bi nešto osvojio, moraš da budeš spreman da zaboraviš bol, da se koncentrišeš, okreneš novi list i da se boriš za sledeće izazove. To je najvažnije u psihološkoj pripremi - rekao je Filipovski i dodao:

- Naravno da sam spremao igrače da to zaborave i da shvate i na kraju sezone kada se podvuče crta, da je uvek razmera pola-pola. Neke utakmice si dobio za jedan poen, a neke izgubio. Mislim da će ovi nesrećni porazi da se vrate. Važno je da se veruje i da se da svoj maksimum - zaključio je Filipovski.

Komentari (0)

Loading