Nedović ne zaboravlja bivši klub: ZA ZVEZDU IMAM POSEBNE EMOCIJE!

Autor:

Sport

08.11.2017

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Unikahe i bivši prvotimac Crvene zvezde Nemanja Nedović sa velikim uzbuđenjem očekuje duel 6. kola Evrolige između njegovog sadašnjeg i nekadašnjeg tima. Nedović nosi dres kluba iz Malage, ali i dalje ne zaboravlja dane provedene u klubu sa Malog Kalemegdana.

RepublikaFoto: instagram.com/neda1624
Nedović jedva čeka susret protiv bivšeg kluba

Srpski reprezentativac se priseća svojih početaka u crveno-beloj opremi.

- To je moj grad, moj prvi profesionalni klub. Tamo sam došao sa 15 godina i ostao narednih šest. Crvena zvezda mi je dala sve, ona me je postavila na košarkašku mapu. Nije bilo lako, to je bio težak perod za mene i klub, ali mnogo sam naprevao i iz tog perioda nosim samo lepe uspomene - rekao je Nedović za lokalne medije u Malagi.

Prve sezone u dresu Zvezde nisu bile lake, po Nedovićevom priznanju.

- Nismo imali sponzora, ništa. Imali smo mnogo poteškoća, ali smo na kraju uspeli da ostanemo u Jadraskoj ligi, s obzirom da smo bili četvrti u Srbiji. Ti trenuci su mi odgovarali, zašto što sam u toj sezoni puno igrao i bio u stanju da pokažem svoj talenat. Ništa ne bih promenio iz tih godina u Crvenoj zvezdi.

Srpski bek je pokušao da dočara novinarima u Malagi koliko se voli košarka u našoj zemlji.

- Mi smo zemlja od sedam miliona stanovnika. Za Partizan navija 45, a za Crvenu zvezdu 55 posto stanovnika. Nema trećeg kluba, sve se vrti oko dva tima. Mi smo košarkaška zemlja, voliko košarku, kada god dođu na red ovakve utakmice atmosfera je posebna. Siguran sam da će biti i Zvezdinih navijača u petak, jer su me mnogi pitali za kartu. Navijači Crvene zvezde su spremni da putuju bilo gde za svoj tim. To je strast za koju ne postoji tačno objašnjenje. Neverovatno je - izjavio je Nedović.

U ponedeljak je bilo izuzetno vrelo u kući Nemanje Nedovića, jer se gledao prvi ovosezonski večiti derbi. Sa jedne strane Nemanja, a sa druge njegovi sadašnji saigrači i nekadašnji prvotimci Parnog valjka Dragan Milosavljević i Dejan Musli. Zvezda je slavila sa 100:84, a Nedović je na kraju utakmice obukao dres Crvene zvezde.

- Prošlo je nekoliko godina kako smo nas trojica igrali tamo. Da su neka starija vremena, verovatno bi bio drugačiji ishod (a-ha-ha). Sada užuvamo u derbiju na drugačiji način. Možda će neki naredni put pobediti Partizan - našalio se raspoloženi srpski reprezentativac.

Što se tiče aktuelnog sastava Crvene zvezde, Nedović ima samo reči hvale za izabranike Dušana Alimpijevića. Upravo je i mladi trener srpskog prvaka dobio naročite pohvale od strane našeg košarkaša.

- Ne znam kako su to uradili, ali imaju odličan tim. Antić je veoma važan igrač za njihovu igru, kao i Lesor. Mnogo toga dobrog su mi rekli za novog trenera Alimpijevića, koji je mlad, ali vrlo disciplinovan. Biće ovo poseban meč za mene, četvrti protiv Crvene zvezde. Uvek osećam posebne emocije. Još više želim da igram jer je ovo važna utakmica za Unikahu. Nadam se da ćemo pobediti. Oni ovde dolaze sa ogromnom željom i velikim samopouzdanjem - upozorio je Nedović lokalne medije u Malagi na snagu Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading