ZVEZDA OTIŠLA U TEL AVIV: Obradović OVO traži od svojih igrača!

Autor:

Sport

02.12.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da će kontrola u igri i balans biti ključ u utakmici sa Makabijem u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gde jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u Top8, sada su i kompletni, Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balansa koji moramo da pronađemo - rekao je Obradović za sajt kluba.

Zvezda će u četvrtak od 20.05 gostovati Makabiju u Tel Avivu, u 12. kolu Evrolige. Nije bilo utakmica za vikend zbog reprezentativne pauze koja je, po rečima trenera Zvezde, dobro došla njegovoj ekipi.

- Dobro nam je došla pauza, da se osvežimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno pročistimo i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je, i to je posebno bilo vidljivo na poslednjoj utakmici, energije protiv Efesa kada smo želeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije - kazao je Obradović.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac je takodje naveo da je ekipi značila pauza, ne samo zbog osveženja, već i zbog toga što je pružila priliku da tim trenira.

- Zbog kalendara nismo ni bili u mogućnosti da to radimo u prethodnom periodu. Trenirali smo kroz utakmice, zato nam je ova pauza dosta značila. Makabi je dobar tim, i po mom mišljenju ne zaslužuje mesto na kome se nazali. Izgubili su nekoliko utakmica na jednu loptu, uključujući i poslednje dve sa Valensijom i Milanom. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i oprezni. Imamo i mi naše adute, moramo da ih usporimo, na bekovskim pozicijama su najjači, odbrana je ključ i tu, kao i kroz neka rešenja u napadu gde bi mogli da imamo neku prednost u odnosu na Makabi, moramo da tražimo put ka pobedi - dodao je Davidovac.

Ovo će biti 11. duel Zvezde i Makabija u Evroligi, a trenutni skor je 5/5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading