CRNO-BELI PREŽIVELI HUVENTUD: Partizan ubedljivo vodio, a onda jedva sačuvao pobedu!

Autor:

Sport

19.11.2020

19:16 >> 21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Huventud u zaostalom meču 6. kola Evrokupa.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Rade Zagorac

Crno-beli su slavili sa 78:75. 

Huventud je u prvom meču ove sezone posle velike drame u Badaloni savladao Partizan sa 85:82, a crno-beli su uspeli da im se revanširaju istom merom.

Ovom pobedom su stigli do skora 4-3 i ostali u trci za narednu fazu, uz odličnu rolu Kodi Miler Mekintajera i Rašona Tomasa koji su povukli kada je to bilo najpotrebnije, a potom se "zapalio" Nemanja Gordić i Partizan je "kruzirao" ka pobedi.

Huventud je bolje otvorio utakmicu, čak je Šon Doson pogodio i prvu troku u drugom napadu, da bi ubrzo bilo 7:2 za goste iz Badalone. Potom Miler Mekintajer i Rade Zagorac pogađaju neke šuteve, da bi poenima Rašona Tomasa crno-beli stigli do 16:18.

RepublikaFoto: Starsport
I dalje bez poraza na klupi Partizana... Sašo Filipovski

Već na startu druge deonice je Partizan zaigrao dosta bolje, tačnije Rašon Tomas je sjajnom igrom kako u odbrani tako u napadu podigao energiju saigračima i na 33:29 Huventud zove tajm aut, a za tren oka to se pretvorilo u 39:31, što je ujedno bila i najveća prednost u prvom poluvremenu.

Verovali ili ne, Partizan je imao prednost od 8 poena, ali je za 20 minuta košarke ubacio samo jednu trojku, dok je Huventud pogodio četiri.

Drugo poluvreme je bilo jako čudno i turbulentno, jer smo videli dva lica Partizana tokom ovih 20 minuta košarke. U trećem kvartalu, Partizan je bio dominantan, Gordić je igrao fantastično, a crno-beli su se raspucali i počeli da pogađaju trojke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sve to je nekako šokiralo Huventud koji nije imao pravi odgovor na dobru odbranu Partizana i za tren oka su izabranici Saše Filipovskog stigli do dvocifrene prednosti, 46:36 i od tada kreće uspon.

Četvrtinu završavaju sa 63:49 i onda su se potpuno opustili za manje od 3 minuta izašli iz bonusa i korak po korak, košarkaši Huventuda vraćali su se u utakmicu da bismo u poslednja dva minuta imali veliku dramu, gde je Partizan strepeo za ishod.

Ipak, posle lude završnice, nekoliko izgubljenih lopti i čudnih faulova, Partizan odnosi pobedu rezultatom 78:75 i pošto nije uspeo da slavi sa više od 3 poena prednosti i postigao je manje poena nego u prvom meču u eventuelnom krugu ne bi imao prednost.

Gordić je sa 16 poena bio najefikasniji, Miler-Mekintajer je dodao 13, Tomas 11, a Dangubić 10. U redovima Huventuda, istakao se Doson sa 19 poena, dok su po 16 imali Lopes i Bordzijanski.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem sajtu.

PARTIZAN - HUVENTUD 78:75 (41:33)

IV ČETVRTINA

KRAJ MEČA I VELIKA POBEDA PARTIZAN REZULTATOM 78:75.

10. minut - Nije Basas pogodio za tri, a onda u kontri Mekintajer konačno donosi poene Partizanu. Tajm-aut traže Španci! Promašio je trojku Huventud, ali je onda Mekintajer napravio veliku grešku. Novi tajm-aut Španaca, 14 sekundi pre kraja! Laki poeni Borodzijanskog. Pejdž odmah fauliran od strane Morgana. Partizanov Amerikanac bez greške devet sekundi pre kraja. Neverovatan faul sviraju sudije Dangubiću. Basas 1/2.  Pejdž umalo da pogodi uz zvuk sirene, pobeda Partizana 78:75.

9. minut - Nema faula nad Milerom-Mekintajerom. Trojka Morgana, serija njegovih poena, Partizan ima samo +2. Tajm-aut Filipovski. Greši Mekintajer. 74:72.

8. minut - Greši Mekintajer, tajm-aut za Huventud. Tomas pravi faul, diskutabilna odluka sudija. Morgan siguran prvi, ali ne i drugi put. Kakvo brutalno zakucavanje Vila Mozlija! Morga uzvraća istom merom na drugoj strani. 74:69.

7. minut - Odbranio se Partizan. Neprecizan sa poludistance Mekintajer. Lepo se provukao i pogodio Arostegi. 72:66.

6. minut - Nije Janković uspeo da nađe put do koša. Duga trojka Basasa. Dangubić nije pogodio za tri, ali je Tomas skočio u napadu i iznudio faul za dva penala. Amerikanac nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja. 72:64.

5. minut - Birgander precizan, pada prednost Partizana. Lep napad crno-belih i pogodak Tomasa. Tomas sjajaaan u odbrani. 70:61.

4. minut - Tomas još jednom neprolazan u odbrani. Ponovo pravi korake Dangubić. Doson nastavlja sa poenima, ovog puta zicer pogađa. Sad i Pejdž greši u koracima. Tajm-aut Saša Filipovskog. 68:59.

3. minut - Greši u koracima Dangubić. Gordićevim faulom Partizan ispunio bonus, Doson bezgrešan sa linije penala. Sam je ostao Dangubić, al nije pogodio za tri. 68:57.

2. minut - Faul Zagorca. Još jedna trojka Dosona. Lep prodor i pogodak Jankovića. Sjajna odbrana Rašona Tomasa i nova ukradena lopta. 68:55.

1. minut - Pogađa Doson trojku na startu poslednjeg perioda. Još jedna trojka sjajnog Gordića. 66:52.

III ČETVRTINA

10. minut - Sjajan alej-up Gordića i naravno Mozlija. Arostegi bez greške sa slobodnog bacanja. Fauliran je Gordić, precizan oba puta plej Partizana. Sjajna odbrana i presečena lopta Pejdža. Iskoristiće poslednji napad crno-beli, i to preko neverovatnog Gordića. Partizan posle 30 minuta vodi sa 63:49.

9. minut - Ovog puta ne može do trojke Markus Pejdž, ipak Doson je izbacio loptu u aut, a onda Gordić pogađa sjajnu trojku. Lepa akcija Huventuda i zakucavanje Brodzijanskog. 57:47.

8. minut - Laki poeni Dosona, tajm-aut Partizan. Ostao je sam Pejdž za tri poena i bez ikakve muke pogodio. Prekida seriju Huventuda crno-beli tim. Ne uzvraća trojkom španski predstavnik. 54:45.

7. minut - Brodzijanski pogađa oba penala posle faula Mozlija. Dangubić dugu dvojku pogađa. Četvrti faul Mozlija. Brodzijanski ponovo bez greške sa linije penala. Gordić ne pogađa otvoren šut za tri. 51:43.

6. minut - Morgan pravi četvrti faul. Nema pogotka Tomasa van linije za tri poena. Otvorenu trojku promašuje Huventud. 49:39.

5. minut - I Mekintajer pogađa prvu trojku na utakmici. Dobra odbrana crno-belih. Pejdž neprecizan za tri poena. Ventura ubacuje novu trojku za Huventud. 49:39.

4. minut - Morgan ne uzvraća trojku. Promašaji Tomasa i Zagorca, nije uspeo Partizan dodatno da se odlepi. Greši Ventura. 46:36.

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com

3. minut - Faul u napadu Jankovića. Basas greši u koracima, slab početak drugog poluvremena od strane oba tima. Zagorac uz zvuk sirene pogađa za tri, tek druga trojka crno-belih. 46:36.

2. minut - Greše i gosti. Tomas je iznudio faul Venture i pogodio oba slobodna bacanja. Nova izgubljena lopta gostiju. 43:36.

1. minut - Dva promašena bacanja Jankovića na startu drugog poluvremena, već pet bacanja je promašio Partizan. Arostegi kažnjava to trojkom. Loš napad i izgubljena lopta Dangubića. 41:36.

II ČETVRTINA

10. minut - Gubi loptu Zagoraac, laki poeni Arostegija u kontra napadu. Tajm-aut Partizan. Zagorac nije pogodio za tri, ali je Janković izborio novi napad crno-belih. Miler-Mekintajer sa linije penala još jednom bez greške, Brodzijanski ga je faulirao. Sjajna odbrana Dangubića, i faul Dosona. Poslednji napad u četvrtini nije iskoristio Mekintajer. Na poluvremenu Partizan vodi sa 41:33.

9. minut - Dobra odbrana Partizana, a onda i sjajna kombinacija Mekintajera i Dangubića za maksimalnih +8 (39:31). Tajm-aut Huventud. Još jednom sjajna energija u defanzivi crno-belih i nova izgubljena lopta gostiju. 39:31.

8. minut - Brodzijanski zakucava, a onda Tomasov faul u napadu. Ventura ne pogađa trojku. Mekintajer bez greške sa penala. 37:31.

7. minut - Novi poeni razigranog Gordića. Dobra odbrana Partizana još jednom, tajm-aut Huventud. Greši Mekintajer. Parado precizan na drugoj strani. Dangubić sa linije penala precizan oba puta. 35:29.

6. minut - Greška gostiju, a onda promašena trojka Pejdža. Janković odličan u odbrani. 31:27.

5. minut - Dobra odbrana Partizana, a onda poeni Jankovića. Brodzjanski trojkom prekida seriju Partizana. 31:27.

4. minut - Feran postiže novu trojku za Huventud. Urošević polovičan sa linije penala. Gordić stiže do novih poena. 29:24.

3. minut - Dešon prekida seriju Partizana. Nekoliko grešaka na obe strane, zatim. 26:21.

2. minut - Markus Pejdž nastavlja gde je stao protiv Uniksa i pogađa trojku. Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane i onda novi poeni Tomasa uz faul, a onda je Amerikanac pogodio i dodatno slobodno. 26:19.

1. minut - U prvom minutu druge četvrtine jedini je do koša došao Nikola Janković i tako upisao svoje prve poene za vođstvo Partizana. 20:19.

I ČETVRTINA

10. minut - Novi poeni Brodzjanskog. Gordić ne uzvraća na drugoj strani. Birgander polovičan sa linije penala. Za kraj, na isteku četvrtine precizan Gordić, Huventud posle prvih 10 minuta vodi sa 18:19.

9. minut - Tomas ne uspeva da pogodi dva slobodna bacanja, dok Arostegiju to polazi za rukom. Tomas pogađa za dva. 16:16.

8. minut - Četvrti poen u nizu za Partizan postiže sve bolji Dangubić. Greši Basas, a na drugoj strani Mozli posle ofanzivnog skoka stiže do poena. 14:14.

 

 

7. minut - Dangubič upisuje prve poene za nerešen rezultat. Arostegi pogađa novu trojku za Huventud. Loša napad Partizana, a onda Sajmon polovičan sa linije penala. 10:14.

6. minut - Sjajna rola i poeni za Mekintajera. Ipak, Dešon uzvraća istom merom. 8:10.

5. minut - Zagorac prekida lošu seriju oba time i stiže do četvrtog poena. Brodzijanski pogađa samo jedan penal. 6:8.

4. minut - Loša sekvenca oba tima. Promašaji i izgubljene lopte na obe strane. 4:7.

3. minut - Mekintajer upisuje svoje prve poene posle greške Dešona. 4:7.

2. minut - Doson pogađa prvu trojku na meču, a Mekintajer ne uspeva da vrati. Nove poene za Huventud ubacuje Arostegi. 4:7.

1. minut - Konor i Zagorac pogađaju na početku meča za Huventud i Partizan. 2:2.

UVOD

20:10 - Izjava Filipovskog pred duel sa Huventudom.

- Najvažnije je da se maksimalno skoncentrišemo na našu energiju i da je povratimo. Stručni štab radi na pripremi utakmice protiv Huventuda i prenećemo sve bitne informacije igračima. Znamo da ne možemo na treningu uraditi mnogo što se tiče narednog meča, ali važno je izvođenje našeg sistema odbrane i napada, a najvažniji će biti regeneracija i koncentracija - rekao je trener Partizana Sašo Filipovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading