FILIPOVSKI PRIZNAO: Partizan dobio VELIKO pojačanje za Evrokup!

Autor:

Sport

18.11.2020

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli bolji od Uniksa.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Partizana Sašo Filipovski

Košarkaši Partizana savladali su Uniks i upisali važne bodove u borbi za Top 16 fazu Evrokupa, a trener "parnog valjka" Sašo Filipovski istakao je povratak centra Vila Mozlija koji je imao veliki doprinos protiv Rusa.

– Borili smo se u odbrani, primili smo previše poena u prvom poluvremenu, a ne treba tako da se počinje meč. U napadu smo delili loptu, ali smo grešili u odbrani i dozvolili previše poena. Uspeli smo da se vratimo, igrači sa klupe su mnogo pomogli. Oni su sjajan tim, ali i mi smo dobro šutirali i delili smo loptu. Jako sam srećan zbog momaka, jer se trude na treninzima – rekao je Filipovski posle meča i dodao:

– I pobeda i poraz su situacije za sebe. Dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobedom i sa porazom. Posle pobede ne sme da se uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening. Isto u porazu ne smemo da budemo depresivni nego moramo da ispravljamo greške i radimo na treningu. Koncentracija i rad bez obzira šta se desi.

I trenera je, kao i "Grobare" obradovao povratak miljenika navijača na teren.

– Mozli je imao jedan trening. Važan je, tu je u skoku, zatvara reket, pomaže ekipi u drugoj liniji. Sve pohvale mom stručnom štabu, jer je radio vrlo kvalitetno dok je bio povređen. Imao je košarkaški samo jedan trening, ali fizički nije toliko zaostao.

RepublikaFoto: Starsport
Zakucavanje Mozlija

Najbolji pojedinac u Partizanu je bio Markus Pejdž koji je ubacio 25 poena, a trojke je šutirao 8-10.

– Ovo je pravi put, ovo tražimo na treninzima, tražimo da se na svakoj utakmici igra sa visokom energijom. Pejdž je šuter, dobar šuter, pomogao je ekipi u ključnim momentima, ali odlučila je timska igra, dobio je prave lopte na pravom mestu. Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ona diže. Svaki individualac ima uspona i padova u formi, ali zato je važan timski sistem igre, kad nekom ne ide, da neko drugi može da ga nadoknadi – zaključio je Filipovski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading