Vladimir Lučić o SVEMU I SVAČEMU: Zašto TOLIKO kida ove sezone, Šta će biti sa reprezentacijom, i još mnogo toga!

Autor:

Sport

16.11.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić igra spektakularnu košarku od početka ove sezone, pa je već dva puta izabran za MVP igrača kola u Evroligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lučić

Uvek skroman, popularni "Lučke" većinu zasluge stavlja pred noge još jednog zakletog "Grobara" u redovima nemačke ekipe, Andree Trinkijerija.

- Trinkijeri izuzetno obraća pažnju na svaki detalj, pred svaku utakmicu unosi novine, možda se nekome sa strane čini da su male, ali izuzetno su važne, što i sam rezultat potvrđuje - smatra krilo reprezentacije Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Uprkos svom uspehu, on sve zasluge daje Trinkijeriju

Iako do 2011. Bajern skoro nije ni postojao na košarkaškoj mapi Evrope, par genijalnih poteza, pretežno dovođenje stručnjaka sa naših prostora, od ovog kluba napravilo je pravu silu.

Ređali su se Svetislav Pešić, pa Sale Đorđević, pa Dejan Radonjić, a sada je na red došao Trinkijeri, koji jeste Italijan ali kao da je "domać".

Sa njima dvojicom na čelu, Bajern je uzleteo, pa se posle osam kola nalazi na drugom mestu u elitnom evropskom takmičenju.

- Iskreno, nismo očekivali ovakav skor u osam kola, posebno posle prve utakmice koju smo izgubili u produžetku (od milanske Olimpije kod kuće). Ali već sa trijumfom nad Albom počelo je da raste samopouzdanje koje se učvršćivalo kako su odmicali mečevi. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo - istakao je Lučić za "Mocart sport".

Klub iz Minhena nikada nije igrao četvrtfinale Evrolige, ali deluje kao da bi ovo konačno mogla da bude ta godina.

- Ne opterećujemo se prognozama u Evroligi. Gledamo sebe, trudimo se da igramo dobro i da zabeležimo što više pobeda. - smatra Lučić.

Vladimir Lučić

Logično, ambicije su daleko veće u domaćim takmičenjima, kupu i prvenstvu, u kojima Bajern slovi za prvog favorita.

- Mislim da to nije ništa novo. Imali smo sreće da nam se poklope rezultati u prethodnoj fazi kupa, pa smo se plasirali na završni turnir koji će se odigrati u Mihnenu. S druge strane, šampionat je tek počeo. Idemo korak po korak - staloženo odgovara bivši igrač Partizana.

On je daleko dogurao od odlaska iz tabora crno-belih, pa sada sa indeksom korisnosti od 21,27 važi za drugog najkorisnijeg igrača u takmičenju iza Nikole Mirotića. Sedmi je na listi strelaca, 18. na skakačkom spisku, a njegovi procenti šuta iz igre stvarno nisu realni (58% za tri, 75% za dva).

- Stvarno se osećam bolje sada nego u 23-24 godine. Svestan sam da neće procenti šuta biti stalno tako visoki, jer smo odigrali tek osam mečeva. Duga je sezona. Ali ne opterećujem se. I ja i ekipa imamo samopouzdanje, a sve to proizilazi iz sistema. - objašnjava Vladimir.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Lučić

Sistem je postavio Trinkijeri, koji je udahnuo veliku svežinu Bajernu.

-Ne moram posebno da ga predstavljam srpskoj publici koja ga zna prililčno dugo, a još bliže ga je upoznala dok je bio trener Partizana. Stručnjak je koji izuzetno obraća pažnju na svaki detalj, pred svaku utakmicu unosi novine, možda se nekome sa strane čini da su male, ali izuzetno su važne, što i sam rezultat potvrđuje. Uz to, odlično poznaje nemačku košarku, pošto je imao uspeha sa Bambergom. S druge strane, njegov mentalitet je sličan našem, priča naš jezik... Mnogo toga se poklopilo - veruje on. 

 

 

 

Italijanskog stručnjaka greje isti košarkaški žar kao i Srbe, što je bilo evidentno i na utakmici Bajerna sa Crvenom zvezdom.

- U svakom meču imate motiv, pogotovo u Evroligi, ali možda je taj meč bio poseban za nas dvojicu, jer smo bili u Partizanu. Ja sam recimo do tada imao skor 0-3 s crveno-belima, računajući duele od kada sam otišao iz Partizana, pa sam želeo da ga popravim. Andrea je bio u Partizanu dve sezone, vodio je derbije. Bio je sada motivisan. To je naravno sve u sportskim okvirima, što dodatno čini naš posao lepšim - dodao je Lučić.

RepublikaFoto: Starsport
Lučić u dresu Partizana

Lučić možda "kida" klupsku košarku ove sezone, ali, kao i svi ostali reprezentativci koji igraju u NBA i Evroligi, neće moći da pomogne nacionalnom timu u predstojeće dve kvalifikacione utakmice za Evrobasket koje će biti odigrane krajem novembra u 'balonu' u Finskoj.

- Znate sve već o tim rasporedima i kvalifikacijama. Kod igrača uvek postoji želja, međutim realnost je drugačija. Ostaje nam da podržimo igrače koji će biti u Finskoj. Setite se momaka koji su izneli ogroman deo prošlih kvalifikacija za Mundobasket. Da nije bilo njih, ni mi ne bismo igrali u Kini - iskren je Vladimir Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading