SPLIT ZAMALO ŠOKIRAO ZVEZDU: Crveno-beli slavili posle neviđene drame!

Autor:

Sport

15.11.2020

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su posle dosta muke savladali ekipu Splita sa 78:76, u okviru 7. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda - Split

Potpuno neočekivano su crveno-beli jurili prednost tokom celog meča i na kraju slavili posle prave drame, pošto su košarkaši Splita promašili šut za pobedu.

Ključnu ulogu odigrao je Džordan Lojd koji je na 38 sekundi do kraja ukrao loptu i poentirao za 78:76, a potom je i iznudio faul u napadu.

Gosti su furiozno otvorili utakmicu, Zvezda se mučila u napadu, dok je Split igrao rasterećeno, pa je posle prve četvrtine imao prednost od plus šest, 24:18.

Na startu druge deonice gosti prave novu seriju, 18:31. Imali su odgovor izabranici Saše Obradovića, međutim mnogo su oscilirali, a Split je držao prednost.

RepublikaFoto: Starsport

Posle dvadeset minuta igre gosti su vodili 40:44.

Gosti su i u većem delu treće četvrtine sjajno odigrali i sredinom dog dela meča na semaforu je pisalo 55:41 za hrvatski tim. Ekipa Saše Obradovića se u tom trenutku probudila i do kraja trećeg perioda postigla je 19 i primila samo četiri poena za veliki preokret 60:59.

Odigrali su smireno crveno-beli završnicu, Splićani su imali poslednji napad, ali Luković i Čampara nisu uspeli da pogode za tri, odnosno dva poena.

 

Džoni O'Brajant je bio najefikasniji u domaćem timu sa 18 poena, Marko Simonović je dodao 15, Dejan Davidovac 10, Džordan Lojd 8, a Lengston Hol je imao 7 asistencija.

Kod gostiju blistao je srpski košarkaš Marko Luković sa 25 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, Antonio Vranković je upisao 21, uz 12 skokova, a Pavle Marčinković je imao 11 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading