Niksi NASTAVLJAJU da SABOTIRAJU SAMI SEBE: "Pakleni plan" Njujorka VEĆ SMRDI NA PROPAST!

Autor:

Sport

15.11.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neko kao da je bacio kletvu na Njujork Nikse, pošto je jedna od najpopularnijih franšiza u NBA u poslednjih 20 godina pala na niže grane nego skoro bilo koji drugi tim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tom Tibodo skuvao je "pakleni plan" za Nikse

Nažalost, ne može se reći da nisu imali sreće, već deluje kao da sami sebi iznova i iznova "pucaju u nogu".

Niksi još od 1999. godine nisu igrali u finalu, a da ne pominjemo činjenicu da su u plejof od tada ušli svega nekoliko puta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niksi još od 1999. nisu bili u finalu NBA

Kao ko zna koji spasitelj po redu doveden je Tom Tibodo, trener poznat po ludačkim zahtevima i striktnoj disciplini, ali njegovo dovođenje već "smrdi" na propast, pošto planira da dovede dvojicu igrača koja se nalaze među najskupljim u ligi.

Obično je pozitivna stvar kada dovodite skupog igrača, to znači da je među najboljima i da na njega može da se računa, ali dvojac koji je Tibodo odabrao sve je osim toga.

U pitanju su Rasel Vestbruk i Gordan Hejvord, a ukoliko ne znate zašto njih dvojica mirišu na nevolju, sada ćemo vam objasniti.

 

 

 

Gordon Hejvord svojevremeno je bio Ol-star dok je nastupao za Jutu, ali je onda prešao u Boston, gde je doživeo jednu od najgorih povreda ikada viđenih na košarkaškom terenu na prvoj utakmici.

Dugo se oporavljao, a kada se konačno vratio, bio je senka samog sebe. Postizao je još uvek 17 poena, šest skokova i četiri asistencije po meču, ali je njegov stil igre bio osnovan na efikasnosti, a posle povrede jednostavno nije mogao da bude dovoljno efikasan kao pre.

Sve bi ovo bilo prihvatljivo da on prima pare dostojne trećeg ili četvrtog najboljeg igrača u timu, ali Hejvord prima basnoslovnih 34 miliona po sezoni!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hejvord u Bostonu prima 34 miliona po sezoni!

Imaju Niksi para, nije to problem, nego imaju Niksi i ružnu naviku da preplate veterane dugačkim ugovorima koje ne zaslužuju, a upravo bi takav slučaj mogao da bude sa Hejvordom u slučaju da se nađe na otvorenom tržištu.

On ima igračku opciju, tako da može da ostane još godinu dana u Bostonu, ali Njujork u slučaju da se to desi svejedno planirali da Seltiksima ponudi trejd.

A sada da se okrenemo slonu u prostoriji, Raselu Vestbruku.

Nije lako analizirati jednog od dvojice ljudi koji su ikada imali tripl-dabl prosek u celoj jednoj sezoni u NBA, ali daćemo sve od sebe.

Vestbruk je ofanzivna sila, skočan je kao kengur i jak kao bik, ali mu nedostaje koncentracija, staloženost i šut sa distance.

On je prošle sezone, i to u Hjustonu koji živi iza linije 3,65, imao procenat šuta za tri od 25%, što je užasno. 

Davao je 27 poena i sedam asistencija po meču, ali su ti poeni pretežno dolazili u već izgubljenim utakmicama, pošto Hjustonova odbrana od prelaska na "ultra smol bol" nije imala šta da traži na NBA parketu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vestbruk (sredina) bi mogao da bude savršen spoj sa Niksima

Činjenica je da je sistem bio loš, ali je Vestbruk bio najgori deo sistema.

Kada se doda činjenica da će tokom sledeće tri sezone primati 44 miliona dolara po sezoni, teško je zamisliti da bilo ko želi "Broudija" u svojoj ekipi, ali eto, Niksi i on su možda rođeni jedni za druge.

Vestbruk je notoran po tome da zahteva da bude vođa tima, što naravno nije bio u Hjustonu pored Hardena, pa bi selidba u "Veliku jabuku" mogla da ga vrati u trku za MVP.

Bilo kako bilo, bog pomogao navijačima Nju Jork Niksa...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading