Tuga: LEGENDARNI KOŠARKAŠ NAPUŠTA SPORT POSLE OLIMPIJADE!

Autor:

Sport

14.11.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

posle 25 dugih i veoma uspešnih godina, Luis Skola planira da se penzioniše!

RepublikaFoto: Starsport
Legenda Argentine posle 25 godina razmišlja o penziji

Kako navode košarkaški portali, Argentinski veteran planira da se povuče iz košarke posle Olimpijade.

On će na predstojećim Olimpijskim igrama za "Gaučose" nastupati po neverovatni peti put, što je potrvdio u razgovoru sa Italijanskim medijima.

- Bliži se kraj. Posle Olimpijade, mislim da je to to. Planiram da ostanem u sportu, ne znam baš dal kao trener, ali bih voleo da pomažem mladim igračima. Već sam dobio ponuda na pretek, ali videćemo - istakao je Skola.

RepublikaFoto: Starsport
Skola na Mundijalu u Kini, posle pobede nad Srbijom

Ovaj 40-godišnjak trenutno nastupa za Vareze, kako bi mogao da igra sa rasterećenijim rasporedom. 

Ipak, to ne znači da je on gotov sa velikim utakmicama, pa prekaljeni lisac prosto dominira protivnike u Italiji, što pokazuje i njegova statistika.

On u proseku u Seriji A beleži 23,9 poena, 6,4 skoka, 1,4 ukradenu loptu i 1,1 asistenciju po utakmici, što je učinak koji bi postideo i najbolje "klince" širom Evrope.

 

Podsećamo, Skola je tokom bogate karijere nastupao svugde po "starom kontinentu", dok je NBA branio boje Roketsa, Sansa, Pejsersa, Reptorsa i Netsa.

U dresu Argentine postao je možda i najbolji košarkaš ikada iz Južne Amerike, posle reprezentativnog kolege Manua Đinobilija naravno, a sa "Gaučosima" je osvajao zlato i bronzu na Olimpijadama, dva srebra na Mundijalima, i čak 9 medalja na Američkim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading