MORA DA SE ŠALE: NBA portal svrstao ZVEZDU DENVERA MEĐU 20 NAJVEĆIH PROMAŠAJA U ISTORIJI LIGE!

Autor:

Sport

14.11.2020

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki portal "Bličer riport" svrstao je našu super-zvezdu u krajnje interesantnu kategoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić svrstan je među 20 najvećih "promašaja" na NBA draftovima

Ne, ne treba uvek čitati kako je napisano, pa naravno da Jokića nisu svrstali u "tu" vrstu promašaja, već su centra Denver Nagetsa označili kao jednog od igrača koje je najviše timova "promašilo" na NBA draftu.

Kao što verovatno znate, popularni "Jokara" izabran je kao 41. pik na NBA draftu 2014. godine, što znači da su svi timovi u NBA, pa neki čak i dvaput, propustili da primete njegov talenat.

Arturas Karnišovas, Tim Koneli i Majk Maloun nisu bili među njima, pa sada ubiraju plodove svog mukotrpnog skautinga.

Krajnje je zanimljiva lista koju je sastavio "Bličer riport", pošto se na njoj, među ostalima, nalazi još jedan Srbin.

U pitanju je Darko Miličić, ali njegov slučaj nažalost je sušta suprotnost od Jokićevog. 

Miličić je izabran kao drugi pik na draftu 2003. godine, ali je imao tu nesreću da iste godine budu izabrani neki od najboljih ikada, pa je njegov izbor ocenjen kao katastrofalan.

Jeste se ovaj "loši momak" zadržao u NBA čak devet godina, ali kada pomislite da je Detroit mogao da izabere Krisa Boša, Karmela Entonija ili Dvejna Vejda, teško je ne shvatiti šta žele da nam kažu.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Miličić imao je solidnu karijeru u NBA, ali je označen kao "promašaj" zato što su posle njega izabrani Boš, Entoni i Vejd

Među zanimljivijim "promašajima" na draftu u ovom članku ističu se Memfis Grizlisi, koji su 2009. godine izabrali Hašima Tabita umesto Džejmsa Hardena, Portland Trejlblejzersi iz 2007. kada su izabrali Grega Odena umesto Kevina Duranta, Minesota kada je čak dva puta na istom draftu 2009. izabrala plejmejkera (Džonija Flina i Rikija Rubija) umesto Stefa Karija, dok je najsvežiji, a potencijalno i najfatalniji, promašaj onaj Vlade Divca iz 2018. godine, kada je umesto budućeg člana kuće slavnih Luke Dončića izabrao nekog tamo Marvina Beglija.

 

Taj promašaj koštao je Divca i posao na kraju, ali ne marimo za to, već za našeg Jokića, koji ima sve predispozicije ovoga sveta da vlada ligom još dugo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading