OTVORENO: Ostoja Mijailović o Šćepanovićevom odlasku, ambicijama kluba, gubicima i pojačanjima!

Autor: kurir.rs

Sport

11.11.2020

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Partizan se odučio na radikalan potez i smenu trenera Vlada Šćepanovića na čije mesto je stigao Sašo Filipovski, a pitanje koje se naredno postavlja je da li će biti promena u igračkom kadru.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

O tome, ali i još nekim temama vezanim za ekipu i klub, za "Kurir" je pričao predsednik Ostoja Mijailović.

- Odlazak Trinikijerija nije bio planiran i nakon toga smo dosta razmišljali šta dalje, predlog svih nas i sportskog sektora je bio da sačuvamo ekipu koja je prošle godine napravila najbolje rezultate u poslednjih desetak godina. Uspeli smo u tome u velikoj meri, a nekako je bilo logično da pomoćni trener Vlado Šćepanović, koji poznaje tu ekipu i koji je veliki partizanovac, nastavi rad. Ovo je veoma čudna sezona, pitanje je i kako će se završiti, vidite da je jedna ekipa odigrala šest utakmica, druga tri...- objašnjava Mijailović i dodaje da Šćepanović ne snosi krivicu baš za sve:

- Desile su se povrede dva veoma važna igrača Jaramaza i Mozlija, nedostatak iskustva mladog trenera i još neki faktori su nas doveli do toga da smo bili prinuđeni da dovedemo iskusnijeg stručnjaka. Ne želimo da ova sezona ode u zaborav, imamo svoje ambicije.

Mijailović na pitanje koji je bio najveći Šćepanovićev problem i gde je pogrešio, odgovara:

RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

- Ne mislim da je imao problem, dobro je pripremio ekipu. On je imao iskusan stručni štab uz sebe, desili su se nesrećni porazi od Huventuda i Budućnosti. Ne mogu da kažem da je pogrešio, ali mu je trebalo više iskustva i sreće. Mi ne možemo da pravimo kompromise, imamo milione navijača, uložili smo mnogo u ovu sezonu. Žao mi je što je tako ispalo. Drugo, Partizan je dolaskom pandemije najviše izgubio finansijski i sportski. Bez navijača nam je teško i živimo za dan kada ćemo se vratiti u Arenu pred pune tribine.

 

Teret je za Filipovskog sada još već jer je dosta kredita potrošeno.

- Izgubili smo po tri utakmice u svakom takmičenju. Sigurno je da će nas to koštati, ali nije sve izgubljeno. Nije lako ni Filipovskom, koji mora da konsoliduje ekipu za kratko vreme. Najvažnije je da nema tereta i opterećenja i da svaki novi dan donese nešto bolje.

Mnoge navijače Partizana interesuje da li će s dolaskom novog trenera doći i promena u igračkom kadru.

- To je stvar struke. Dogovor je da se napravi analiza i da se iz svakog igrača izvuče maksimum. U ovom trenutku to nije opcija, ali ako bude potrebno, ako se tako izjasni stručni štab, reagovaćemo - otkriva predsednik Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading