KRAH PARTIZANA U LAKTAŠIMA: Igokea SRUŠILA crno-bele u PRODUŽETKU!

Autor:

Sport

31.10.2020

20:55 >> 21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz "parnog valjka".

RepublikaFoto: Starsport
Bek Partizana Nemanja Gordić na susretu u Laktašima

Košarkaši Partizana poraženi su od Igokee u Laktašima sa 90:84, posle produžetka. Regularni tok duela završen je rezultatom 79:79.

Crno-beli su gubili veći deo utakmice, ali su trojkom kapitena Novice Veličkovića na deset sekundi pre isteka 40. minuta uspeli da izbore dodatnih pet minuta igre. Međutim, domaći su na krilima dve trojke Volera, te nesportske lične greške Gordića stigli do "plus šest" (88:82), što je bilo nedostižno za "parni valjak" u poslednja dva minuta igre.

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio fenomenalni Karlmajkl sa 27 poena, a pratili su ga Voler sa 17 i Klemons sa 14.

U redovima Partizana dvocifreni su bili samo Gordić i Zagorac. Omaleni plej je ubacio 19 koševa, a bivši igrač Mege i Memfisa odigrao je najbolji meč ove sezone koji je završio sa 17 poena i četiri uhvaćene lopte.

Već na startu meča, posle samo 90 sekundi igre, isključen je trener Igokee Dragan Bajić pošto je dobio dve uzastopne tehničke greške. Ovo kao da je osokolilo domaće, koji su do kraja prvog kvartala odlično odigrali a taj period igre okončali su rezultatom 26:21 u svoju korist.

 

 

"Parni valjak" je topio prednost domaćina, na krilima sjajnog Radeta Zagorca koji je u 18. minutu postigao svoj već 12. poen za 41:39. Ipak, na veliki odmor Igokea je otišla sa košem prednosti (45:43).

 

 

Treći kvartal obeležila je izrazito neefikasna igra. U napadu su se mučili i jedni i drugi, a četa Dragana Bajića je u 4. četvrtinu ušla sa "plus četiri" (59:55).

Igokea je bila u konstantnom vođstvu sve do same završnice. Na nešto više od četiri minuta pre kraja, Nemanja Gordić je poentirao uz faul, doduše uz promašaj sa penala, i doneo preokret gostima (69:68). 

Ipak, ekspresno je uzvratio Jošilo svojom prvom trojkom iz petog pokušaja, pa je na semaforu stajalo 71:69 za tim iz Laktaša. Mini seriju domaćih od 6:0 kompletirao je odlični Karlmajkl, ali je odgovorio Rade Zagorac poenima iz ofanzivnog skoka (74:71). Veliku šansu ispustila je Igokea na dva minuta pre kraja. Imali su tri vezana napada, promašivali su iz izglednih pozicija, što je kaznio Nemanja Dangubić koji je sa "dva plus jedan" doneo izjednačenje Beograđanima (74:74).

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Dangubić

Taman kada se činilo da je momentum na strani crno-belih, Karlmajkl je još jednom pogodio iz prekršaj Veličkovića (77:74). Tada je Milivoje Lazić, privremeno rešenje na klupi Partizana, zatražio tajm-aut, ali Markus Pejdž nije imao sreće pri polaganju jer je lopta izašla iz koša. Ipak, Igokea nije iskoristila "meč loptu" za trijumf, a Gordić je poentirao na obruču, uz prekršaj. Ipak, plej Partizana je još jednom bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja, fauliran je Atić kome ruka nije zadrhtala (79:76).

Odličan napad potom su izveli gosti. Mekintajer je proigrao kapitena, a Veličković je pogotkom van linije 6,75 poravnao na 79:79, deset sekundi pre kraja regularnog toka utakmice.

Do kraja regularnog toka nije bilo promene rezultata, a domaći su osetnije vođstvo u produžecima stekli sa dve uzastopne trojke Volera (86:82). Potom je i Gordić načinio nesportski prekršaj posle koga je domaća ekipa došla do, ispostaviće se, nedostižnih 88:82. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading