ISKUSNI CENTAR IZNENADIO: Ma kakav NBA, OVO je moj dom!

Autor:

Sport

31.10.2020

17:22 >> 17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Valensije sjajno su započeli sezonu, kako u domaćem prvenstvu tako i u Evroligi, a jedan od najzaslužnijih za to je crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević, koga ovogodišnji sastav oduševljava.

RepublikaFoto: Starsport
Bojan Dubljević

Dubljević, onaj bradati "Soko" koji šutira kao da je Klej Tompson, ne krije radost što se ekipa ovog leta pojačala Klemenom Prepeličem i Nikolom Kalinićem.

Oni su tako sa samim Dubljevićem i Vanjom Marinkovićem kompletirali "balkanski kvartet" koj bi, ako je verovati krilnom centru španskog sastava, mogao da Valensiju katapultira u sam vrh evropske košarke!

- Rastemo iz godine u godinu, Valensija kao klub cveta u svim sportovima, tako da su ambicije uvek visoke. Jedni smo od najboljih u Evropi, gradimo novu salu i želimo da osvojimo Evroligu - istakao je momak koji se u taboru "slepih miševa" nalazi još od 2012. godine.

 

https://fb.watch/1tlm1Pfvkw/

 

O ovom klubu, očekivano, ima samo reči hvale, ali se mora konstatovati uloga koju je Dubljević odigrao u ovom uspehu.

RepublikaFoto: Starsport
Dubljević u duelu sa Štimcem

On ove sezone beleži 14,2 poena, 6,5 skokova i 1,7 asistenciju po meču, a u prošlosti je čak i podizao trofej za MVP igrača finala ACB Lige. Njegova prava u NBA drže Portalnd Trejlblejzersi, ali on o odlasku "preko bare" uopšte ne razmišlja.

- Pronašao sam svoj dom ovde, tako da jedino što imam da kažem o bilo kakvim špekulacijama o odlasku u NBA to da sam večno zahvalan Valensiji i da me to za sada ne zanima - objasnio je on.

 

 

 

Za kraj, Bojan Dubljević je istakao svoje oduševljenje zbog stvaranja "balkanskog kvarteta", pošto Prepeliča i Kalinića, kao i Marinkovića, veoma poštuje kao igrače i smatra da bi njihov "Balkanski duh" mogao da bude ono što je Valensiji falilo kako bi se domogli evropskog vrha.

Ostatak razgovora sa Bojanom Dubljevićem možete odslušati na podkastu "Eurohoopsa" iznad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading