(VIDEO) UŽASNA 4.ČETVRTINA: Himki trojkama srušio HRABRU Zvezdu u Podmoskovlju!

Autor:

Sport

30.10.2020

16:24 >> 19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli na blog uživo portala Republika na kome možete uživo pratiti dešavanja sa utakmice 6. kola Evrolige Himki - Crvena zvezda.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija u Podmoskovlju u sklopu šestog kola Evrolige rezultatom 83:77.

Crveno-beli su odigrali odlične tri četvrtine, ali su popustili u poslednjem kvartalu kada je domaće sjajno služio šut za tri poena. U toj deonici, Zvezda je primila čak 25 poena, a trojkom Erika Mekaluma na tri minuta pre kraja domaći su stekli 11 poena viška (77:66) i lagano priveli susret kraju.

Upravo je Amerikanac bio najraspoloženiji u pobedničkom timu sa 23 koša (4/5 trojke), a Šved i Miki su doprineli sa dabl-dabl učincima. Rus je postigao 15 koševa, uz čak 12 asistencija, a bivši igrač Real Madrida je upisao po 11 poena i skokova, uz pet rampi.

Za Crvenu zvezdu debitovao je Džoni O'Brajant sa solidnih 14 poena, ali je napravio i nekoliko grešaka kojima je pokazao da još uvek nije u potpunosti uklopljen u tim Saše Obradovića. Dvocifreni su bili još Džordan Lojd sa 18, odnosno Kori Volden sa 11 koševa.

Srpski predstavnik sada ima učinak 2-3 u elitnom takmičenju, dok je Himki izvojevao prvu pobedu u šest mečeva.

Tok meča iz Rusije mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Kraj meča, Himki je slavio sa 83:77

10.minut - Bez drame u završnici, Volden je spojio dve trojke, ali je Himki rutinski stigao do pobede.

8.minut - Još jednom je bio precizan sa distance brat asa Portlanda Si Džej Mekaluma, pa je verovatno i rešio pitanje pobednika (77:66).

7.minut - Mnogo važna trojka Time za 71:64, uzvratio je Kuzmić, ali Mekolum donosi domaćima najvećih plus osam (74:66). 

5.minut - Mekalum je novom trojkom stigao već do 15. koša (66:60), a Miki ima dabl-dabl učinak od po deset poena i skokova, uz četiri blokade. Kuzmić je poentirao iz ofanzivnog skoka, ali je Jerebko zakucavanjem vratio prednost na velikih šest poena (68:62).

 

 

3.minut - Tri poena prednosti ima domaćin, serija grešaka na obe strane (63:60).

1.minut - Mekalum i O'Brajant su pogodili van linije 6,75. Domaći imaju minimalno vođstvo (61:60).

Rusi u završni period igre ulaze sa poenom prednosti - 58:57!

 

 

10.minut - Himki vodi pred odlučujuću četvrtinu sa 58:57.

9.minut - Razigrao se Erik Mekalum koji je vrati vođstvo domaćima (54:53), ali je uzvratio Dobrić za 54:55. Rezultatska klackalica u završnici trećeg kvartala.

7.minut - Odlična odbrana Crvene zvezde u trećoj četvrtini. Himki je postigao samo četiri koša, bez pogotka iz igre (48:53).

5.minut - Ponovo je najbolji ruski košarkaš precizno izvodio slobodna bacanja, ali je Himki u bonusu, a Šved je napravio treći faul, što može biti odlično za crveno-bele. Gosti imaju prednost - 51:48!

3.minut - Šved je faulirao Lojda koji je realizovao sva tri slobodna bacanja (44:43), a usledila je sjajna odbrana Hola koji je oduzeo loptu Mekalumu. Ipak, izabranici Saše Obradovića nisu iskoristili napad da ponovo povedu, a Monro je iznudio prekršaj O'Brajanta pa je svojim osmim i devetim poenom povisio na 46:43. Potom su gosti dva puta uzastopno poentirali i nakon kontre koju je dovršio Lazić na semaforu je bilo 46:47.

1.minut - Drugo poluvreme je startovalo promašajem Time, a potom je istekao napad gostiju.

 

 

Saša Obradović je u izjavi na poluvremenu apostrofirao odbranu nad Švedom kao ključ pobede, dok Kurtinaitis želi još više trčanja i bržu igru.

Prvi deo susreta završen je prednošću domaćeg tima od "plus četiri" (44:40)

10.minut - Bolja završnica prvog poluvremena domaćih koji na veliki odmor odlaze sa četiri poena prednosti (44:40). Šved je po običaju najbolji u Himkiju sa 11 poena i devet asistencija, dok Zvezdu predvode Amerikanci. Lojd je ubacio devet, a Ročesti sedam koševa.

8.minut - Šved i Bertans su pogodili trojke, a uzvratio je O'Brajant istom merom za 36:38.

5.minut - Monro pogađa, ali odgovorio je Lojd za 24:28.

 

3.minut - Veoma tvrdo u 2. kvartalu, praktično bez poena.

1.minut - Zajcev je pogodio za tri poena i poravnao rezultat (22:22)

1.četvrtina okončana je rezultatom 22:19 u korist Crvene zvezde

10.minut - Veoma neefikasan finiš prvog kvartala. U poslednja dva minuta viđeni su samo poeni sa penala, i to jedan Mekaluma i dva Ročestija. Zvezda vodi rezultatom 22:19.

8.minut - Marko Jagodić-Kuridža je bio precizan za 20:16 u korist našeg predstavnika, pa je Šved sa linije slobodnih bacanja vratio meč na jedan posed (18:20).

6.minut - Himki je došao do 13:8 drugim pogođenim šutem Jerebka van linije 6,75. Ipak, crveno-beli su spojili dve trojke, preko Lazića i Voldena za preokret (13:14), posle čega je Kurtinaitis zatražio prvi tajm-aut.

 

5.minut - Lojd je pogodio prvu trojku za goste, što je ujedno i prvi ubačeni šut iz igre na početku četvrtog minuta utakmice. Odgovorio je Monro preciznim šutem sa poludistance, od tablu, a bivši igrač Valensije je već u narednom napadu postigao svoj peti poen (10:6).

3.minut - O'Brajant je pogodio jedan penal za prve poene Zvezde, a potom je usledila serija domaćih od 7:0. Pogađali su Jerebko, Karašev i Morno za 7:1.

1.minut - Džoni O'Brajant je promašio prvi šut na meču, nakon čega je centar Himkija Greg Monro izgubio loptu. 

Trener Crvene zvezde Saša Obradović odlučio se za sledeću petorku na startu meča: Hol, Lojd, Lazić, O'Brajant, Kuzmić.

 

 

Počeo je meč u Podmoskovlju

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading