Beznadežni Partizan PREGAŽEN od strane Burža!

Autor:

Sport

28.10.2020

20:40 >> 21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanovo izdanje protiv Burža može se opisati jednom rečju: Nedopustivo. Crno-beli su deklasirani od strane ekipe koju je predvodio Boban Savović rezultatom 89:76, što je apsolutno neprihvatljivo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nikola Janković u duelu sa košarkašima Burž

Klub za koji je retko ko van košarkaške struke čuo potpuno je nadigrao crno-bele, i to na svim delovima terena. Pogađali su iz prodora, pogađali su sa polu-distance, a iza linije za tri bili su gotovo bezgrešni.

Nije pomogla ni činjenica da je Pjer Pelos imao utakmicu života, pa je on meč završio sa 28 poena.

Duvala je promaja u odbrani crno-belih, greške u napadu bile su gotovo neshvatljive, a svaki tračak nade koji su košarkaši Partizana stvarali okrutno bi bio ugašen od strane Burža.

Boban Savović potpuno je deklasirao Šćepanovića kada se priča o taktici, pa se nameće pitanje koliko će još on da se zadrži na klupi našeg posrnulog velikana. Nema se mnogo toga više reći o ovakvo lošem meču Partizana, sem da sledeće izdanje apsolutno mora da bude bolje.

Statistički, u redovima crno-belih najzapaženiji je bio Markus Pejdža sa 14 poena, odnosno Nemanja Gordić sa 15 poena.

Dok je u redovima francuske ekipe najbolji bio Pjer Pelos sa 28, odnosno Danilo Anđušić sa 23 poena.

Kraj četvrte četvrtine, Partizna - Burž 76:89

 

9. minut - Silazna putanja Partizana Pelosa bliži 30. poenu. Gordić pogađa, pa krade loptu, ali onda neracionalno šutira preko ruke sa distance, čime je uklonio bilo kakvu sumnju oko pobednika. Pelos upisuje i 28 poena.

7. minut - Miler-Mekintajer imao je jedan od lepših prodora na utakmici, isekavši putanju kroz trojicu igrača Bruža i položivši je bez poteškoća. Pelos konačno pogađa i u poslednoj deonici, ovaj put za dva.

6. minut - Pjer Pelos nije viđen u drugom poluvremenu, osim kad je Partizanu prodavao lopte. Tako je bilo i u ovom slučaju, što je Gordić iskoristio kako bi ubacio još jedan koš za dva poena.

5. minut - Tehnička stratega crno-belih potpuno je poremetila njegovu ekipu. Tok koji su taman razvili u napadu je nestao, tako da i nada za pobedu ide u tom pravcu.

3. minut - Ubrzali su crno-beli tempo u četvrtoj četvrtini, ali precinost sprečava značajniji napredak. Danilo Anđušić odigrao je utakmicu za svaki respekt, pa je miljenik "Grobara" navijačima ostavio gorak ukus u ustima. Vlado Šćepanović dodatno je "ukanalio" svoj tim dobijanjem potpuno nepotrebne tehničke.

1. minut - Ne deluje kao da Partizan ima želju da se vrati u ovaj meč. Odbrana deluje znatno bolje nego u prvoj polovini meča, ali to ne govori mnogo. Mika je otvorio poslednju deonicu sa četiri vezana poena.

Kraj treće četvrtine, Partizan - Burž 58:72

 

10. minut - Omić je od odlaska iz Zvezde izgleda razvio ubitačan šut, imajući u vidu da je sa polu-distance 3/3.

9. minut - Još jedan faul Burža ponovo šalje Gordića na liniju za slobodna bacanja, odakle je pogodio oba puta. Dangubić je potom napravio istu grešku sa druge strane, pa je Zek Rajt anulirao Gordićeve poene.

8. minut - Danilo Anđušić pokazuje vrhunsku formu sa još jednim pogotkom iza linije 3,65. Već treći napad za redom crno-beli hvataju ofanzivni skok, a to koristi Pejdž kako bi pogodio "flouter".

7. minut - Jedina svetla tačka Partizana Markus Pejdž ponovo je pogodio za tri, pa je u sledećem napadu ukrao loptu Francuzima. Miler-Mekintajer nadovezao se sa još tri poena. Košarkaši Burža kao da su se umorili, ne kreću se lepo u odbrani i fauliraju umesto da se bore za posed.

6. minut - Reket Burža kao da čuva Ben Valas. Dve blokade za redom rezultirale su kontrom koju je Partizan sasekao faulom.

4. minut - Rašon Tomas već je napravio četvrtu ličnu grešku. Anđušić je bio stopostotan sa linije, a crno-beli su protivniku po ko zna koji put predali loptu već na startu sledećeg napada. Erik Mika pravi JOŠ JEDAN faul u napadu. Ovako loša igra stvarno se retko viđa!

3. minut - Rade Zagorac bio je dobar i drugi napad za redom, pa je smanjio prednost za još dva poena.

2. minut - Zagorac i Partizan pokazuju kakvu takvu energiju, pa su izborili mrtvu loptu. Pelos je napravio prvu grešku na meču, šutnuvši nerezonski šut van ravnoteže.

1. minut - Tračak nade Partizanu daje povreda Pikoka. Pokušaj pik-en-rola Mike i Mekintajera pročitan je, pa je Burž oteo već osmu loptu na meču.

Kraj druge četvrtine, Partizan - Burž 40:57

 

10. minut - Period igre ispunjen greškama bez sumnje je dobio Burž.

8. minut - Miler-Mekintajer konačno je iskoristio grešku protivnika i pogodio je za tri. Odmah zatim usledila je greška Partizana, ali barem Burž nije ponovo pogodio sa distance. Bilo kakav pozitivan doprinos Miler-Mekintajer je izbrisao nesportskim faulom. Nemanja Dangubić uspeo je da pogodi trojku u kontri, pa je pokrenuo mini-seriju ukradenom loptom. 

7. minut - Neprihvatljivo nezalaganje u defanzivi igrača Partizana ponovo je dozvolila Buržu da se odlepi na +12. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rašon Tomas

5. minut - Pjer Pelos ušao je sa klupe i osakatio Partizan sa 12 poena bez promašenog šuta. 

4. minut - Kadim Alen odlično čita odbranu Partizana, te pronalazi saigrača samog iza linije za tri. Već u sledećem napadu odgovorio je Gordić, i to isto sa distance. Nažalost, posle šuta je povredio prst pa je otišao na klupu.

3. minut - Mladi Uroš Trifunović lepo se snašao u prodoru i poentirao je između dvojice defanzivaca. Erik Mika ispratio je njegov trud pogotkom sa polu-distance.  

1. minut - Markus Pejdž pokazao je pravu energiju sa klupe, pa je naterao Burž na nekoliko vezanih grešaka.

 

Kraj prve četvrtine, Partizan-Burž 19:22

 

10. minut - Alen Omić u stilu Dirka Novickog pogađa dva šuta sa poludistance. Na njegovu nesreću, vraća Pejdž za tri uz zvuk sirene.

9. minut - Ulazak Novice Veličkovića očekivano je doneo mir u Partizanovoj igri. Pametnije se kreće u napad, čak ga ima i na ofanzivnom skoku, dok košarkaši Burža deluju letargično.

7. minut - Odlilčnih par minuta crno-belih  rezultirali su smanjenjem prednosti na svega +3. Pogađao je i Zagorac, a za njim i Gordić. 

6. minut - Amaterska igra Partizana donela je Francuzima prednost od +10. Hvala bogu, to je opametilo crno-bele pa su vezali seriju od 5-0 za kakav takav priključak.

5. minut - Rašon Tomas jedini se trudi u ekipi Partizana, ali je njegovo zalaganje nagrađeno samo prekršajem nad protivnikom. Zakari Pikok nastavlja da igra odličnu partiju.

4. minut - Ne maši Burž ni treću trojku, čak ni kada je šutira Zek Rajt o tablu na isteku napada. Rajt je potom ukrao loptu Gordiću, ali Burž nije iskoristio brzu kontru.

3. minut - Mini-serija Pikoka naterala je Šćepanovića na prvi tajm-aut. Partizanova odbrana kao da ne postoji. Rade Zagorac zaustavio je Pikokovu seriju polaganjem.

2. minut - Ekipa Burža očigledno je odlična na šutu. Posle Kurbijeve trojke pogodio je i Pikok iza linije 3,65. 

1. minut - Košarkaši Burža otvorili su utakmicu trojkom. Crno-beli nisu se snašli u sledećem napadu, pa su Francuzi poentirali za 5:0.

Poznate su startne petork ekipa:

Burž: Rajt, Anđušić, Kurbi, Pikok, Omić

Partizan: Zagorac. Tomas, Janković, Miler-Mekintajer, Dangubić

 

Crno-beli konačno su dali tračak nade navijačima da ovo neće biti propala sezona, pobedivši tri utakmice za redom, ukljčujući impresivan trijumf nad Beškišehirom u prošlom kolu nadmetanja u Evropi.

Sada se Šćepanovićeva četa sprema za izabranike Bobana Savovića, a događaje sa ovog meča možete pratiti uživo uz nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading