TRENERI, KRV, A USKORO I RIVALI: Dva brata PO PRVI PUT na klupama NBA franšiza!

Autor:

Sport

28.10.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada se u 74 godine postojanja NBA nije dogodilo da dva brata (ili sestre) oboje treniraju klubove u ligi, ali za sve dođe prvi put.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Braća Van Gandi mogla bi da budu prvi bratski tandem na klupama dve NBA franšize!

Nisu u pitanju bilo koja braća, već braća Van Gandi, možda i najprepoznatljivija braća u ligi.

Sten i Džef van Gandi do skoro su radili kao analitičari i komentatori na poznatim američkim mrežama, a sada bi mogli da se vrate poslu koji najviše vole.

Obojica već obiluju trenerskim iskustvom u elitnom košarkaškom nadmetanju, ali bi sada po prvi put mogli da taj posao rade u isto vreme!

Sten van Gandi već je dobio angažman, novi je poglavar Nju Orleans Pelikansa, dok bi njegov mlađi brat Džef veoma uskoro mogao da postane novi trener Džejmsu Hardenu i Raselu Vestbruku u Hjustonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stariji Van Gandi predvodio je Orlando do finala plejofa 2009. godine

Stariji van Gandi košarkaškoj javnosti je poznat kao svojevremeni arhitekta Orlandovih timova koji su, predvođeni Dvajtom Hauardom na svom vrhuncu, stizali čak i do finala plejofa. Pored tog angažmana, Sten je vodio i Majami Hit i Detroit Pistonse, ali bez zapaženih rezultata.

 

Džef van Gandi nikada nije dostigao visine koje je njegov "burazer" dostigao, ali je sa mešovitim učinkom vodio ekipe Nju Jork Niksa i Hjuston Roketsa.

On se od ekipe iz Teksasa nikada nije previše udaljio, za njega su se založile klupske legende poput Trejsija Megrejdija, tako da ne čudi što ga minuti dele od ponovnog angažmana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legenda Roketsa Trejsi Mekgrejdi podržao je Džefa u trci za klupu Hjustona

Poslednja prepreka pred Džefom i ostvarenjem braće Van Gandi kao prvi par braće ikada na klupi dva NBA tima je Stiven Sajlas, dugogodišnji asistent "Raketa" koji je poslednji čovek koga čelnici "Raketa" još uvek razmatraju, pored Van Gandija juniora.

Uvek izrečeni Van Gandiji među sobom imaju više od 800 pobeda u najjačoj ligi na svetu, tako da navijači bez sumnje jedva čekaju da njih dvojicu ponovo gledaju kako ratuju sa sudijama kraj NBA parketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading