NELSON POSLE GODINA ĆUTANJA PRIZNAO: Iz želje za pobedom sam patosirao Milutinova!

Autor: Marija Stefanović

Sport

27.10.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drago mi je što je Nikola Milutinov (25) postao vrhunski košarkaš nakon što sam ga patosirao 2014. godine, kaže u intervjuu za Srpski telegraf bivši plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson (34). Amerikanac, koji je od 2012. do 2014. godine nosio crveno-beli dres, kaže da nikada nije imao ništa lično protiv košarkaša Partizana, već da je sve bilo u žaru borbe.

RepublikaFoto: Starsport
Demarkus Nelson

Popularni "admiral", koji trenutno brani boje Limoža, priznaje da mu je period u Zvezdi bio najbolji u karijeri i da bi se uvek vratio na Mali Kalemegdan. Nelson se prisetio i nereda na finalu Kupa Koraća, u kom je proglašen za najkorisnijeg igrača.

Proveli ste dve godine u Crvenoj zvezdi, u kakvom sećanju vam je ostao taj period?

- Iskreno, to je bio najbolji period u mojoj karijeri. Nigde mi posle nije bilo toliko dobro, kao u Beogradu. Bio sam odlično prihvaćen, uživao sam u gradu i timu. Sve se nekako poklopilo. Navijači su uvek bili uz nas, tako nešto stvarno treba da se doživi.

Vi ste bili prvi stranac koji je ostao dve godine na Malom Kalemegdanu, da li vam je to poznato?

- Da, čuo sam to tad. I drago mi je što je tako. Crvena zvezda je za mene bila posebna i zato sam i ostao.

Na prvom meču finalne serije domaćeg prvenstva 2014. godine ste rvačkim zahvatom bacili na pod centra Partizana Nikolu Milutinova. Da li znate da se vaš potez i danas pominje?

- Tada sam reagovao instiktivno, prosto sam se branio. Tako sam naučen. Međutim, ni tada, a ni sada nemam ništa protiv Nikole. Sve je to nastalo kao posledica velike želje za pobedom u to vreme. Video sam da je Milutinov sad u CSKA i da mu odlično ide, drago mi je zbog njega, kao i zbog ostalih igrača koji su tad bili u Partizanu. Svi imaju dobre karijere.

 

Da li biste ponovo obukli crveno-beli dres?

Naravno! Želim ponovo da osetim tu atmosferu. Igranje pred "delijama" ne može da se poredi ni sa čim. Prosto, to je posebna strast. I ako ne budem mogao ponovo da zaigram u Zvezdinom dresu, onda ću ih definitivno bodriti pored terena.

Nakon odlaska iz Zvezde, da li ste ostali u kontaktu s nekim od bivših saigrača?

- Jesam, naravno. Redovno se čujem sa Čarlsom Dženkinsom, a i ostalima. Uvek volim kada se sretnemo na nekim utakmicama.

Tokom boravka u Zvezdi prisustvovali ste incidentu na Kupu Radivoja Koraća u Kragujevcu. Da li se sećate tih nereda?

- Tako nešto nikada neću zaboraviti. Sećam se kakvi su sve neredi ispali, tuče navijača. Ne mogu baš da se setim kako je počelo, ali sve što se posle dešavalo znam. Nisam se plašio, prosto, kad odrasteš u sredini u kojoj sam ja, blizu geta, onda si navikao na razne stvari i ne plašiš se. Znaš da se sačuvaš.

Pratite li ove sezone crveno-bele?

Iskreno, nisam gledao mnogo utakmica. Čak i ne znam većinu igrača koji su došli. Znam da se Marko Simonović vratio u klub i da je Branko Lazić tu. Takođe, video sam da je sada trener Saša Obradović. Znam da svi žele da se Crvena zvezda plasira na fajnal-for Evrolige, ali još je rano pričati o tome.

RepublikaFoto: Photo by Unsplash

Samo korona da nas obiđe

Trenutno nastupate za Limož, koji se takmiči u FIBA ligi šampiona. Kakva su vam očekivanja za ovo takmičenje?

- Teško je bilo šta sad prognozirati. Posebno zbog situacije sa koronavirusom. Samo se nadam da ćemo ostati zdravi i da nemamo problema s virusom, a ostalo ćemo lako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading