FMP umalo bacio Budućnost na kolena: Drama u "Morači" ipak pripala favoritu!

Autor:

Sport

25.10.2020

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utakmici četvrtog kola ABA lige, Budućnost je u Podgorici savladala ekipu FMP-a rezultatom 77-76 posle uzbudljive završnice.

RepublikaFoto: Photo: Buducnost VOLI
Budućnost - FMP

''Panteri'' su već u prvoj četvrtini ''pokazali zube'', imali su blagu rezultatsku prednost protiv favorita, ali u drugih deset minuta Budućnost je zaigrala mnogo bolje i efikasnije i taj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 30:16, za ukupnih 42:32 na poluvremenu.

Međutim, nije se predavala ekipa FMP-a, konstantno je u nastavku ''disala za vrat'' Podgoričanima i na ulasku u poslednja dva i po minuta tim iz Železnika je stigao na samo poen zaostatka - 73:72.

Usledio je tajm-aut Petra Mijovića, ali FMP je i dalje bio u naletu, Nenadić je pogodio za vođstvo gostiju - 73:74!

Na minut i 19 sekundi pre kraja, Nikola Ivanović sa linije penala vraća minimalnu prednost ekipi Budućnosti, a na ulasku u poslednji minut Kobs pogađa za ''plus tri'' - 77:74, posle čega Sava Lešić na drugoj strani ne pogađa slobodna bacanja, a onda ni šut za tri poena.

Sam finiš je obeležila povreda Okbena Ulubaja, koji je povredio skočni zglob, ali je iznudio prekršaj. Umesto njega, slobodna bacanja je uspešno izveo Filip Čović i FMP je ponovo stigao na poen zaostatka - 77:76. Imao je FMP i napad za pobedu, jer je pomenuti prekršaj bio nesportski, ali Nenadić nije uspeo da ga iskoristi i Budućnost je ipak došla do očekivane pobede.

Džastin Kobs je sa 24 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, pratio ga je Nikola Ivanović sa 19 poena, dok je Melvin Edžim upisao 12.

U FMP-u Nenadić najefikasniji sa 20 poena, a Čović i Lazarević su upisali po 12, Čović uz osam asistencija, a Lazarević uz osam skokova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading