BAJERN PRI VRHU TABELE: Trinkijeri slavi Lučića, "El klasiko" pripao Barseloni!

Autor:

Sport

23.10.2020

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Barselone pobedili su Real Madrid u petom kolu Evrolige 77:72, Bajern Minhen je slavio nad Olimpijakosom rezultatom 74:68.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Lučić

Bajern je u Minhenu došao do četvrte uzastopne pobede u Evroligi, a ponovo je heroj bio nekadašnji kapiten Partizana, Vladimir Lučić.

Boldvin je predvodio "Bavarce" sa 16 poena, dok je Lučić imao 14 uz 4 skoka i 3 asistencije, a na drugoj strani Nikolau je imao 11, a bivši as Crvene zvezde, Čarls Dženkins, 10 poena.

Bivši trener Partizana, Andrea Trinkijeri, mogao je da bude zadovoljan tokom utakmice od samog starta, pošto su njegovi izabranici bili u prednosti tokom svih 40 minuta košarke.

U prvoj deonici je bilo napeto, ali je Bajern za nijansu bio bolji. 

Izabranici Šarunasa Jasikevičusa ostvarili su treću pobedu ove sezone, dok je ekipa iz Madrida pretrpela četvrti poraz.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Real - Barselona

Real je nastavio sa bledim partijama i situacija u ekipi Pabla Lasa je alarmantna, s obzirom da se nalaze na poslednjim pozicijama Evrolige.

Bajern je na poluvremenu imao prednost od 5 poena, pa je u trećoj deonici uspeo da je uveća, iako je Olimpijakos preko Mekisika i Printezisa konstantno pretio i dolazio do izjednačenja, pa je Lučić trojkom vratio prednost Bajernu, da bi Papanikolau sa 5 poena u nizu doneo prvu i jedinu prednost gostima iz Atine.

Domaćin potom dodaje gas, dolaze na 8 poena prednosti pred ulazak u poslednji period, gde su gotovo polovinu četvrtine imali dvocifrenu razliku. Pokušali su gosti preko Mekisika i Dženkinsa u završnici da urade nešto više, ali su samo ublažili poraz.

Katalonski gigant je već u prvom poluvremenu slomio otpor Reala. Ključna je bila druga deonica koju je Barselona dobila 30:13.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading