ZVEZDIN SNAJPERISTA DŽORDAN LOJD ZA SRPSKI TELEGRAF: Napraviću ŠOU kad se "Delije" vrate u halu!

Autor: Marija Stefanović

Sport

24.10.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće prava ludnica na mečevima Evrolige kada se delije vrate u halu, pravićemo šou, kazao je u intervjuu za Srpski telegraf košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd (27)!

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd

Crveno-beli su napravili veliko iznenađenje savladavši "armejce" (86:84) u Pioniru u petom kolu Evrolige, a Lojd je bio Zvezdin junak na ovom meču. On je ovu utakmicu završio sa 31 poenom, šest skokova i jednom asistencijom. Ne pamti se da je klub sa Malog Kalemegdana imao ovakvog strelca u svojim redovima, o čemu svedoče i brojke. Zvezdin Džordan dao je 95 poena na četiri meča i najbolji je strelac elitnog takmičenja.

Nakon trijumfa nad aktuelnim prvakom elitnog takmičenja, američki bek je istakao da su izabranici Saše Obradovića spremni za velike rezultate ove sezoni u Evropi.

Vrhunskom partijom protiv CSKA ste postali miljenik navijača Zvezde, koliko vam to znači?

- Mnogo mi znači što me navijači vole. Čim sam potpisao za Zvezdu, navijači su me pronašli na društvenim mrežama i dobio sam dosta poruka podrške. Oni čine da se osećam zadovoljno u vašoj zemlji. Zahvalan sam im na tome.

Da li će vas poruke koje ste dobili od delija motivisati da budete još bolji?

RepublikaFoto: Starsport

- Naravno! Sve mi to daje snagu da se borim još više. Oni mi stvarno daju dodatnu energiju i pored toga što nisu u hali. Zato jedva čekam da se situacija smiri i da možemo da igramo pred navijačima. Definitivno delije nedostaju na mečevima.

Možete li zamislite kakva bi bila atmosfera na meču sa CSKA da se igrao pred navijačima?

- Gledao sam toliko video-snimaka i dobro znam kakva je atmosfera bila ranije na Zvezdinim utakmicama. Poznato mi je koliko imamo strasne navijače i koliko je glasno na našim utakmicama. Ja se samo nadam da ću moći da osetim tu atmosferu ove sezone. Da ćemo svi moći da uživamo na utakmicama kod kuće i da ćemo praviti šou.

Trenutno ste najefikasniji igrač u Evroligi po broju postignutih poena, čak 95 poena na četiri meča.

- Nije stvar da budem najefikasniji po poenima, već je bitno da pobeđujemo. Mi samo razmišljamo kako dobro da odigramo meč i zabeležimo trijumf bez obzira na to protiv koga igramo. Bitan je uspeh celog tima, a ne pojedinačna statistika.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Heket vs. Lojd

Šta je najveća snaga Zvezde ove sezone?

- Igramo jaku košarku. Svako ima svoju ulogu u timu i poštuje dogovor. U takvoj kombinaciji i s odličnim trenerom kakav je Saša Obradović neće biti nikom lako protiv nas. Ukoliko svako od nas uradi ono što treba, moći ćemo da se nosimo sa svakim protivnikom.

Nakon trijumfa nad CSKA mogu li crveno-beli da izbore plasman i na fajnal-for Evrolige?

- Još je rano da pričamo o nekim prognozama. Ja mogu samo da vam obećam dobre partije i veliku borbu. Najbitnije je da idemo korak po korak i ne smemo da poletimo. Takođe, utakmicu sa CSKA moramo brzo da zaboravimo i da se okrenemo novim mečevima. I ako budemo maksimalno spremni za svaki naredni meč, rezultati sigurno neće izostati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading