MEGA GOSPODARI ZAGREBOM: Petrušev i kolege PREGAZILI BESPOMOĆNU CIBONU!

Autor:

Sport

18.10.2020

19:05 >> 19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege nastavili su da melju sve pred sobom od starta nove sezone u ABA ligi, pa su u Zagrebu rutinski savladali Cibonu u trećem kolu ABA Lige.

RepublikaFoto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov
Košarkaši Mege slavili su protiv Cibone u Zagrebu, čime su ostali savršeni u ABA ligi

Ekipi Mege izgleda se sviđa pogleda sa vrha ABA lige, pošto su u nastavku takmičenja deklasirali Cibonu po sred Zagreba i tako nastavili neporažen niz od starta sezone.

Ekipa Vladimira Jovanovića hrvatski sastav savladala je sa 77:73.

Dominirala je Mega sve do četvrte četvrtine, kada su igrači Cibone vezali seriju i izjednačili rezultat na 71:71. Tada je Drežnjak promašio šut sa vođstvo, a Filip Petrušev iskoristio slobodna bacanja kako bi svoju ekipu digao na 3-0 u ABA ligi.

RepublikaFoto: Starsport
Mega je Cibonu savladala rezultatom 77:73

Trener Mega Bemaksa Vladimir Jovanović bio je graciozan u pobedi, pa je pohvalio protivnika i istakao da je svestan u kojim momentima su njegovi košarkaši posustali.

- Što se tiče utakmice, sigurno je da smo jako dobro otvorili prvu četvrtinu, dolazili smo do lakih i izgrađenih poena. Kao trener, ne volim kada tako brzo napravimo veliku razliku, jer sam bio siguran da će Cibona da pokaže reakciju. Cibona je tim koji je sastavljen od dobrih mladih igrača sa jedne strane u kombinaciji sa nekoliko iskusnih. Ne mogu da budem zadovoljan sa drugom četvrtinom, Cibona je pokazala kvalitet da trči sa svih pet igrača uz šut za tri poena sa kojim su se vratili u utakmicu, gde mi nismo imali pravo rešenje do samog kraja - istakao je srpski stručnjak.

- Ipak, moram da istaknem zadovoljstvo što je moj tim, i pored problema koje smo imali u drugoj i trećoj četvrtini, pronašao način da se izbori sa svim problemima i zbog toga im čestitam na zasluženoj pobedi. Poželeo bi sreću Ciboni u nastavku sezone, siguran sam da će popraviti ovaj učinak - dodao je on.

- Želim da istaknem zadovoljstvo što je makar i ovoliko publike bilo na košarkaškoj utakmici, što je sigurno jako važno za naše mlade igrače i njihovo sazrevanje - zaključio je Vladimir Jovanović.

 

 

 

Za razliku od Mege, Cibona i dalje nema nijedan trijumf u ABA ligi.

U narednom kolu, Mega dočekuje Crvenu zvezdu. Taj meč se igra 25. oktobra od 12h u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading