JOŠ JEDAN SRBIN U NBA: Šansa za mladu četvorku!

Autor:

Sport

16.10.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se svet još uvek nalazi u limbu zbog koronavirusa, skauti iz NBA lige naporno rade kako bi bili spremni za 18. novembar, kada nam sledi novi NBA draft.

RepublikaFoto: Starsport
Boriša Simanić nalazi se na meti NBA skauta

Bore se procenitelji talenta sa ograničenjima na putovanja, bore se i sa otežanim košarkaškim rasporedom, kako u Americi tako i širom sveta, ali to NBA izviđače nije omelo u pronalaženju Boriše Simanića, koji bi mogao da bude sledeći srpski košarkaš koji se uputi ka NBA.

Krilni centar Crvene zvezde nalazi se na spisku skauta iz najjače lige na svetu još od juniorske Evrolige iz 2016. godine, kada je bio jedan od najboljih igrača na turniru.

Iako se od tada nije naigrao, izuzev perioda kada je Milan Tomić bio na klupi ekipe sa Malog Kalemegdana, kompanija PBC koja se bavi predstavljanjem igrača NBA timovima u ovim teškim uslovima odlučila je da Simanića profiliše u nadi da će mu to pomoći da nađe angažman sa druge strane "bare". 

RepublikaFoto: Starsport
Boriša Simanić bio je "miljenik" Milana Tomića, ali se od tada u Zvezdi nije naigrao košarke

Kako navode, Borišina pokretljivost, raznovrsnost u napadu i sjajne fizičke predispozicije čine ga odličnim izborom, kao i njegovo požrtvovanje u odbrani i mogućnost da šutne trojku.

Iako NBA Mock Draftovi, iliti spiskovi sa procenom verovatnoće da igrač bude draftovan, ne predviđaju da će neko od NBA timova iskoristiti jedan od 60 pikova dve runde na Simanića, u elitnom košarkaškom nadmetanju uvek ima prostora za pokretljive krilne centre koji igraju odbranu i šutiraju trojke, tako da se za Borišu Simanića ne brinemo, on će svoju ulogu pronaći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading