Sjajni Simonović vodio Zenit do pobede u Evrokupu!

Autor: I. V.

Sport

01.11.2017

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Sankt Peterburga stigao do pobede u Ulmu - 95:93

RepublikaFoto: Tanjug
Simonović je odigrao odličnu utakmicu

Zenit je slavio na gostovanju Ulmu rezultatom 95:93 (25:22, 18:22, 31:21, 22:28) i tako stigao do druge pobede u grupnoj fazi.

Proradio je Simonović baš kada je trebalo. Simonović je meč završio sa 17 koševa (6/12 iz igre), a mada ga šut za tri poena nije baš služio (1/6), pogodio je poslednji hitac, ujedno i najvažniji. I istim zapečatio sudbinu Ulmu. Na sve to dodao je pet skokova i šest iznuđenih faulova. Isti broj poena imao je i Sergej Karasev, dok je ispred njih bio Demonte Harper sa 23 poena (10/16 iz igre).

Ulm je na poluvremenu vodio, a Zenit je preokrenuo u trećoj četvrtini kada je ubacio 31 poen rivalu, što je ne samo dovelo do preokreta u rezultatu, već i dovoljnu zalihu poena.

Ulm je uspeo da se izdigne i uzvrati udarac u poslednjem kvartalu, ali je Simonović pomenutom trojkom napravio kapitalnu razliku, nedostižnu za domaćina. Ulmu nije pomogla ni partija karijere Rajana Tompsona i njegovih 28 poena (9/16 za dva), čak ni osam uhvaćenih i dve podeljene lopte. Osim njega, Isak Fotu je ubacio 18, a Trej Luis 17 poena. Od ostatka ekipe samo je jedan igrač imao više od pet koševa. Bio je to Luk Harangodi sa devet poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading