Zvezda SRUŠILA Baskoniju, crveno-beli SIGURNI OD POČETKA DO KRAJA, Lojd kao VANZEMALJAC

Autor:

Sport

09.10.2020

16:27 >> 19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde značajno su poboljšali utisak iz prvog kola Evrolige, savladavši Baskoniju rezultatom 90:73.

RepublikaFoto: Starsport
Kuzmić u borbi za posed sa Folom

Zvezda je počela furiozno, pa je već od samog starta bilo očigledno da je Obradović odbranu postavio mnogo agresivnije, a to se Beograđanima višestruko isplatilo. Grešili su Baskijci, ispadala im
je lopta iz ruku, ali to nimalo ne treba da umanji zaista odličnu učinak crveno-belih u prvom poluvremenu. Trio stranaca Lojd-Hol-Volden pokazao je da će na njih moći ozbiljno da se računa ove sezone, kako u napadu tako i u odbrani.

Sjajnu minijaturu odigrao je i Simonović, koji je pogodio tri trojke kako bi Zvezdi olakšao disanje u trećoj deonici. Nadovezao se sa još sedam poena u nastavku, čime je bio drugi najekfikasniji igrač Zvezde.

Drugo poluvreme počelo je još bolje po crveno-bele, pa su kanonadom iza linije 3,65 umalo rešili utakmicu pre finalne četvrtine.

Sudije su pokušale da uspore Zvezdu, u jednom trenutku su svirali čak i tri faula u napadu za redom, ali sjajna igra Obradovićevih izabranika sprečila je iznenadnu promenu.

Crveno-beli nisu dizali nogu sa pedale, Džordan Lojd prosto se razgoropadio, a sve to rezultiralo je prvom pobedom Zvezde u elitnom evropskom takmičenju.

Najimpresivniji bio je Džordan Lojd sa 30 poena, dok je bezvremeni Marko Simonović dodao 16, i to sa šutem za tri od 80% (4-5)! 

S druge strane ,otpor, i to skoro jedini, pružao je Rokas Gedraitis sa 23 poena.

 

Kraj Četvrte četvrtine, Crvena zvezda-Baskonija 90:73

 

9. minut - Sjajnu partiju beogradskih crveno-belih zaokružio je je Lojd sa još jednom trojkom i 30 poena.

8. minut - Iako sjajni Litvanac Rokas Gedraitis i dalje ne diže ruke već pogađa trojke, njegovi saigrači deluju kao da su se predali. 

6. minut - Dejan Davidovac kao da ima gravitaciono polje oko sebe: u napadu mu niko ne prilazi a u odbrani usisava svaku loptu koja mu primiriše!

5. minut - Zvedina agresivnost počinje da uzima mah, pa četiri igrača u crveno-belim dresovima već ima tri ili više faula. Uprkos tome, Lojd nastavlja da sipa sa druge strane, stigavši i do 27 poena.

3. minut - Koliko god se napad Baskonije oporavio, u odbrani i dalje duva promaja. Davidovac se još jednom rutinski prošetao između defanzivaca španskog tima, da bi njegove korake ispratio sjajni Lojd već u sledećem napadu. Lojd je ovim poenima stigao do sjajnih 23!

1. minut - Konsolidovala se ekipa Baskonije. Igraju smirenije, duže napade, od kojih je prvi rezultirao trojkom Vildose.

Kraj treće četvrtine, Crvena zvezda-Baskonija 63:49

 

10. minut - Sjajna sekvenca pri samoj završnici četvrtine dozvolila je Zvezdi da najpre ukrade loptu, a onda Jagodiću-Kuridži i da poentira uz zvuk sirene!

 

 

9. minut - Sudije su iz nama nepoznatih razloga udelile tehničku Džordanu Lojdu, ali je Amerikanac to podneo hladne glave.

8. minut - Uprkos slabijoj igri u napadu, gde je Zvezda vezala tri faula u napadu i promašaj, odbrana i dalje ne dozvoljava Baskijcima da uhvate priključak.

7. minut - Kori Volden napravio je faul u napadu, krunisavši kraći perijod dekoncentrisane igre srpske ekipe. 

6. minut - Simonović deluje kao da nikada neće promašiti! Tri od tri za tri od našeg veterana!

5. minut - Luka Vildosa pokušava da održi svoju ekipu u igri pogotkom za tri u tranziciji. Ipak, Simonović i Lojd to ne dozvoljavaju, već naizmenično sipaju trojke i protivnika drže na distanci.

2. minut - Zvezdina odbrana stala je tamo gde je završila prvo poluvreme. Iznudili su promašaj, pa je Kuzmić imao lak posao sa druge strane. Džordan Lojd nastavio je da gospodari terenom, pa je najpre pogodio trojku, a onda i iznudio prekršaj. Zvezda se po prvi put značajnije odlepila.

 

Kraj druge četvrtine, Crvena zvezda-Baskonija 36:31

 

10. minut - Lengston Hol ponovo je bio impresivan sa ofanzivne strane lopte, postigavši efektan koš u prodoru između dvojice defanzivaca. Neopreznost u defanzivi koštaće Zvezdu veće prednosti pred odlazak u svlačionicu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Zvezde oduševili su izdanjem u prvom poluvremenu

9. minut - Tope Španci prednost crveno-belih, polako ali sigurno, uglavnom zbog nepotrebnih grešaka Beograđana.

8. minut - Izvrsno se kreće lopta između Zvezdinih igrača, pa je Lazić sa dva poena krunisao napad u kome su se Obradovićevi puleni dodali čak 12 pasova. Trude se Španci da poremete Zvezdin ritam faulovima i igrom na pola terena, ali im to za sada ne polazi za rukom.

6. minut - Kori Volden fantastično je poentirao, pogodivši stepbek trojku posle driblinga! 

5. minut - Tempo igre je opao, a crveno-belima kao da to ne odgovara. Dopustili su Gedraitisu i Hendriju lake poene, dok su sa druge strane Beograđani promašili dva zicera, 28-23.

3. minut - Neopreznost Baskonije košarkaši Zvezde iskoristili su kako bi im ukrali loptu dva napada za redom, da bi potom Hol sprečio i treći napad nesumnjivom rampom kola.

2. minut - Jagodić-Kuridža pokazuje karakteristike ozbiljnog "šestog igrača", pošto je posle napadačkih bravura pokazao i zavidni nivo odbrane početkom druge deonice. 

Kraj prve četvrtine, Crvena zvezda-Baskonija 23:16

 

10. minut - Košarkaši Zvezde u odličnom su ritmu, a dodatno samopuzdanje ulio im je Lengston Hol impresivnim poenom posle driblinga i uz zvuk sirene za kraj četvrtine.

8. minut - Polonara je pogodio trojku preko ruke dvojice igrača Zvezde, ali je nebrzo zatim Jagodić-Kuridža uzvratio na isti način, pa je crveno-belima doneo prvu značajniju prednost.

6. minut - Postave su se promenile, ali taktika ostaje ista. Košarkaši Zvezde pritiskom teraju protivnika na greške, dok Baskonci koriste visinu i snagu kako bi stekli prednost. Kori Volden razigrano je ušao u igru, pa je posle nedosuđenog faula ipak uspeo da poentira preko višeg defanzivca ispod koša. 

4. minut - Prevelika želja u odbrani Zvezde održava Baskoniju u igri sa linije penala, ali Džordan Lojd pokazuje izvrstan šut sa druge strane i povećava prednost crveno-belih na 9-5. Španci pokazuju nadmoć u skoku, pa je ekipa Duška Ivanovića u jednom napadu uhvatila čak tri ofanzivna skoka.

3. minut - Zvezda je osvojila prvi posed, koji je ubrzo pretvorila u laka tri poena. Povratnik u tabor crveno-belih Marko Simonović pokazao je borbenost već u sledećem napadu, pa je povećao prednost na 5-0. Langston Hol potom je potvrdio plejmejkerski kvalitet pronašavši Kuzmića na alej-upu, ali je Baskonija uzvratila sa linije penala za 7-2. 

1. minut - Utakmica je počela, a treneri su se odlučili za sledeće startne postave:

     Crvena zvezda: Hol, Lojd, Lazic, Simonovic, Kuzmic

     Baskonija: L. Vildoza, Gedraitis, Raieste, Fol, Polonara

Zvezdini košarkaši loše su otvorili takmičenje, izgubivši 14 razlike od Fenerbahčea (77:63). Sledi duel sa šampionom Španije, koga je trener beogradske ekipe označio kao još težeg rivala od Fenera. Uprkos tome, crveno-beli pokušaće da se konsoliduju i da prekinu niz od četiri poraza protiv Baskonije, što će podrazumevati značajne promene u pristupu. Trener crveno-belih Saša Obradović na raspolaganju neće imati američki dvojac Emanuel Teri-Tejlor Rošesti, Terija zbog toga što je i dalje pozitivan na koronu, a Ročestija pošto se tek vratio u klub i nije bio spreman za ovaj duel.

Šut iz igre ne može da bude gori nego protiv turskog predstavnika, kada su košarkaši Zvezde šutirali ispod 50% za dva poena i svega 31% za tri. Prodanim loptama se takođe mora stati na put, pošto je 18 izgubljenih lopti previše i za NBA, a kamoli za evropsku košarku.

 

 

 

S druge strane, teško je pronaći prevelike rupe u igri Baskonije. Igraju timsku odbranu, ne dozvoljavaju protivnicima da spuste tempo mečeva, i kradu lopte na zavidnom nivou (8 ukradenih u prvom kolu Evrolige). Ipak, ključ pobede crveno-belih leži u boljoj igri u izolaciji, gde Lojd, Davidovac, Dobrić i kolege imaju mogućnost da kazne protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading