OBRADOVIĆ SVESTAN TEŽINE IZAZOVA: Baskonija je veći ISPIT od Fenerbahčea!

Autor:

Sport

08.10.2020

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović očekuje veoma težak meč protiv Baskonije u drugom kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović

Crveno-beli u petak igraju prvi meč Evrolige na domaćem terenu. Rival će im biti ekipa Baskonije, aktuelni šampion Endesa lige.

- Nakon Cibone, imamo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačanu odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Imaju čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše- rekao je Obradović.

Zvezda je u prethodnom kolu izgubila od Fenerbahčea.

- Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče sa kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze, uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou, i pokušamo da dobijemo što više utakmica.

 

 

 

Osvrnuo se Obradović i na okolnosti u kojima se igra košarka ove sezone.

- Nećemo imati naše navijače koji bi nam doneli ogromno samopouzdanje i prednost našem timu. I to jeste problem, ali moramo da se fokusiramo na ono na šta možemo da utičemo. Cela košarkaška zajednica reaguje na ovo, vidi se velika pauza, vidi se neuigranost, sve je pomalo usporeno. Moramo da sačuvamo igru, jer su teški uslovi u kojima igraju sve ekipe. Naravno ne po cenu života, ali moramo da sačuvamo igru, ako se dogodi još jedna pauza, ne znamo kako ćemo rešiti tu situaciju.

Meč između Crvene zvezde i Baskonije na programu je u 19 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading