UDARNA VEST: Ništa ni od ABA lige ni od Evrokupa! Ceo tim u KARANTINU zbog ZARAŽENOG koronom!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

06.10.2020

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve poznato.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Gordić na meču Partizan-Cedevita Olimpija iz januara

Košakšaki klub Cedevita Olimpija saopštio je danas da će ceo prvi tim provesti u izolaciji narednih 10 dana, nakon što je u nedelju potvrđeno da je jedan igrač pozitivan na korona virus.

Posle duela sa Krkom u nedelju u prvom kolu ABA lige navedeno da je jedan košarkaš pozitivan i da nema simptome, a nakon ponovljenog testiranje isti igrač je imao pozitivan nalaz, dok je ostatak tima bio negativan.


Uprava kluba imala je sastanak sa predstavnicima Nacionalnog instituta za javno zdravlje Slovenije, posle kog je određen desteodnevni karantin za kompletan tim.

Tokom tih 10 dana košarkaši Cedevite Olimpije imali su zakazane tri utakmice, prvu već u sredu u Stožicama, kada je protivnik trebalo da im bude Bursa u drugom kolu Evrokupa, ali je taj susret otkazan.

Prvog dana vikenda u drugom kolu ABA lige trebalo je da se sastanu sa ekipom Primorske, a kako se navodi, taj susret će takođe biti odložen.

Za 13. oktobra bio je planiran meč sa Gran Kanarijom u Evrokupu, da dodaje se da se radi i na njegovom odlaganju i da će javnost biti blagovremeno obaveštena.

- Nažalost, naša ekipa će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim preporukama koje smo sledili od početka pandemije korona virusa, bili smo svesni da će virus pre ili kasnije doći i na naša vrata. To se dogodilo posle samo dve utakmice ove sezone - rekao je direktor kluba Davor Užbinec.
 

- Pravila postoje da bi se poštovala, ali niko ne zna u kakvom će stanju biti tim posle karantina, bez treninga i kontakta sa loptom. Loša vest je što nećemo igrati najmanje jedan meč Evrokupa, pa će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom za protivnika. Imali smo dovoljno igrača da odiramo utakmicu, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće - rekao je Užbinec.


On je apelovao da nadležni u Sloveniji treba da promene propise, ograničenja i smernice i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog nalaza u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading