ZVEZDA KOMPLETNA IDE U ZAGREB: Sagoreli smo u Istanbulu, daćemo 100 odsto na terenu!

Autor:

Sport

04.10.2020

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaše Crvene zvezde očekuje start nove sezone i utakmica prvog kola ABA lige sa ekipom Cibone.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda
KK Crvena zvezda

Dobra vest pred drugi zvanični meč Crvene zvezde u novoj sezoni je da su svi nalazi igrača i stručnog štaba na virus Covid-19 negativni, pa će trener Saša Obradović moći da računa na sve raspoložive snage u Zagrebu (Emanuel Teri još uvek nije u pogonu nakon pozitivnog testa na Covid-19 pre 7 dana).

- Čeka nas izuzetno važna utakmica, sagoreli smo u Istanbulu, delom i zbog očekivanja, možda i jer je to bila prva prava utakmica nakon tolike pauze. Upravo tu tražimo dodatni motiv, da promenimo "klimu" odigramo bolje, i počnemo na pravi način ovo takmičenje. Vidimo da su u ABA ligi iznenađenja moguća, svako svakoga može da dobije, a regionalno takmičenje je iz više razloga prvi prioritet za Crvenu zvezdu. U ovoj ligi ćemo morati da dajemo 100 posto svojih mogućnosti uz respekt prema svakom protivniku i svakoj utakmici- rekao je trener crveno-belih.

 

Jedan od najiskusnijih u ekipi Crvene zvezde Marko Simonović mnogo puta igrao je sa ekipom na parketu dvorane u Zagrebu.

- Očekuje nas mlada, time i vrlo motivisana ekipa željna dokazivanja. Sa te strane moramo biti maksimalno oprezni i respektovati ekipu Cibone, posebno u svetlu iznenađenja na startu prvenstva. Košarka se nije igrala 7 meseci, i biće nam potrebno vreme da se uigramo i uhvatimo takmičarski ritam, posebno nakon ove pauze koja je za naše okolnosti bila predugačka. Uz sve to, nismo se ni raspakovali a krećemo na novi put, nešto što će takođe biti čest slučaj ove sezone. Kada na sve to dodamo i pandemiju korone, jasno je da će svako gostovanje biti teško i neugodno iz više uglova. Bez obzira na sve, naš cilj je da krenemo pobedom u Zagrebu- rekao je Marko Simonović.

Ekipa Crvene zvezde mts odmah nakon utakmice u Zagrebu vraća se u Beograd, i počije pripreme za meč 2. kola Evrolige sa Baskonijom koja je zakazana za petak (hala Aleksandar Nikolić, 19h).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading