Srušio Real, pa se okitio MVP priznanjem!

Autor:

Sport

03.10.2020

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pijerija Henri je MVP prvog kola Evrolige!

RepublikaFoto: Euroleague.net
Duel Henrija i Laprovitole

On je u Baskoniju stigao iz Uniksa, bio je centralna figura, uz sjajnu odbranu tima koji vodi Duško Ivanovića, na putu ka pobedi protiv Reala iz Madrida.

Henri koji je odigrao sjajno tokom čitavog meča, a posebno u poslednjem kvartalu, ubacio je 23 poena, uz dva skoka i šest asistencija, za indek uspešnosti – 32.

Na koti dva, nalazi se Simone Fontekio, igrač Albe, koja je poražena od Makabija u Tel Avivu sa 80:73. Fontekio je postigao 16 poena, uz osam skokova. Indeks uspešnosti – 27.

Aneđelo Kolario, igrač Makabija se radovao pobedi protiv Albe, ali je imao nešto slabiji indeks u odnosu na Fontekija, pa je zauzeo treće mesto najkorisnijih igrača prvog kola.

Međutim, sigurno mu nije teško palo što je ostao iza Fontekija, jer su bodovi ostali u Tel Avivu. Kolario je postigao 18 poena, uz četiri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte. Imao je indeks – 25.

 

Kevin Pangos je odigrao maestralno. Nosio je Zenit iz Sankt Petersburga do velike pobede protiv Efesa koji je slovio za velikog favorita, ali... Pangos je ubacio 23 poena, uz sedam asistencija. Indeks 25.

Prvu petorku, posle prve runde, kompletirao je Aleks Abrines. Barselona je nadigrala CSKA iz Moskve, a Abrines je meč završio sa 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Indeks mu je bio 22.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading