DVA VELIKANA EVROPSKE KOŠARKE: Partizan na Huventud u reprzi finala iz 1992!

Autor: M. S.

Sport

30.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujem pobedu na startu Evrokupa, istakao je novi trener Partizana Vlado Šćepanović!

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac, Novica Velićković i Vlado Šćepanović

Crno-beli će se večeras (20.45, Sport klub 1) u Španiji sastati sa Huventudom u prvom kolu A grupe ovog evropskog takmičenja i biće to repriza finala Kupa šampiona iz 1992. godine, u kojoj su crno-beli savladali Špance sa (71:70). Klub iz Humske će se tako vratiti na teren posle skoro sedam meseci, pošto su poslednji zvanični meč odigrali 9. marta protiv Mege u ABA ligi.

Šćepanović, koji će u Badaloni debitovati na klupi crno-belih, kazao je da jedva čeka da počnu utakmicu.

- Dugo nismo igrali zvaničnu utakmicu. Ni kao igrač se nisam susreo sa ovolikom pauzom. Željno iščekujemo da počne takmičenje, tako da je normalno da postoji određena doza nervoze. Posebno jer želimo da počnemo takmičenje pobedom, a to nam stvara dodatni pritisak. Svesni smo da nije idealna situacija, ali i pored toga idemo s velikim očekivanjima u Badalonu - kazao je Šćepanović.

Ovo će biti prvo susret Partizana i Huventuda u Evrokupu, ove dve ekipe su se dosad sastale samo u Evroligi, gde su odigrali četiri meča i rezultat je izjednačen.

- Huventud je klasična španska ekipa koja mnogo trči i šutira. Tako smo pripremali i našu igru jer želimo da ih zaustavimo. Oni su dosad u pripremnom periodu pobedili Unikahu i Sevilju i u dobroj su formi - zaključio je Šćepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading