REŠIO DA PROGOVORI: Da li je lud ili pijan? Trinkijeri OTKRIO zašto je napustio Partizan!

Autor:

Sport

21.09.2020

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan preuzeo mesto šefa struke minhenskog Bajerna.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o načinu na koji je došao u Partizan, ali i napustio klupu crno-belih.

- To je bilo jedno od najbitnijih iskustava u mojoj karijeri. Mnogo toga se izdešavalo. Jedna od najkontroverznijih odluka u mom životu, ali sam tu i doživeo više uspeha nego ikada ranije. Bilo je to senzacionalno iskustvo - počeo je Italijan.

- Došao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz mnogo rada i uz pomoć navijača koji su imali bezuslovnu ljubav, uspeli smo nešto da uradimo. To je sada ozbiljan klub sa dobrim igračima koji su takvi postali tokom prethodnih godinu i po dana kada smo sarađivali. Partizan je i zaradio bitan novac na igračima kao što su (Vanja) Marinković, (Džok) Lendejl. Osvojili smo tri trofeja i bili spremni za još mnogo.

Trinkijeri je objasnio zašto nije lako biti trener crno-belih.

- Veoma je teško biti trener Partizana jer je to veoma posebna uloga. To je kao biti trener giganata kao što su Real Madrid i Bajern u fudbalu. Na nekim utakmicama je bilo 20.000 navijača. Bilo je prelepo, nezaboravno i zbog toga sam napredovao. Kada sam odabrao da odem u Partizan svi su me pitali: 'Da li si lud, da li si pijan?'. Znao sam da je to ogroman rizik. Ali, želeo sam da naučim neke drugačije stvari. Tako da bilo je to nezaboravno i divno - poručio je Trinkijeri.

- Ja sam prvo odlučio da ne želim da ostanem (u Partizanu) iz nekoliko različitih razloga. Posle 25 godina karijere mislim da imam pravo da biram za koga želim ili ne želim da radim. Kada sam odlučio da zatvorim tu knjigu želeo sam da otvorim novu - i tu je bio Bajern - zaključio je italijanski strateg.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading