EUFORIJA MEĐU "GROBARIMA": Velika legenda STIGLA u KK Partizan!

Autor:

Sport

16.09.2020

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za Partizanovce.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Legenda Partizana, Real Madrida, jugoslovenskog, crnogorskog, evropskog i svetskog fudbala, Predrag Mijatović posetio je danas košarkaški klub Partizan.

Čovek koji je Realu doneo titulu prvaka Evrope posle pune 32 godine veliki je ljubitelj košarke, što je sport koji voli da igra, ali i da gleda. Najviše, naravno, njegov Partizan.

– Uvek se prijatno osećam kada sam u kući Partizana. U ovom slučaju KK, ali mi smo jedno, Partizan je Partizan – rekao je Mijatović za klupsku televiziju.

– Sa predsednikom Ostojom (Mijailovićem) me veže prijateljstvo i prvenstveno sam zbog njega došao, da se malo ispričamo, jer se nismo videli zbog situacije. Raduje me da sam tu, da mogu sa njim podelim stvari vezane ne samo za košarku, nego i za fudbal, koje njega i mene zanimaju – rekao je Mijatović.

 

Legendarni fudbaler sada živi u Španiji, zemlji koja je bila među najteže pogođenima u Evropi.

– Bila je dosta teška situacija, ali nekako se snalazimo. Najbitnije je da pratimo savete koje nam daju zdravstvene organizacije, jer virus je tu postoji i nije naivna stvar. Koristim ovu priliku da apelujem na ljude da poštuju sve što im se savetuje jer ćemo tako i pre i bolje izaći iz situacije. Svi zajedno moramo da uradimo sve da ovo bude prošlost – rekao je Mijatović.

Njegova ljubav prema košarci nije skorašnja, već je oduvek voleo.

– Ja košarku obožavam. Kad sam bio profesionalni fudbaler, voleo sam da je igram kad sam imao odmore. Jesam nizak za basket, ali sam voleo da ga igram, i pratim košarku, pogotovo Partizan. Situacija je jako pozitivna od kad je moj prijatelj postao predsednik. Ne znam da li će se neko naljutiti, ali to nije bitno. Sada je situacija takva da se to malo teže radi, ali mislim da Ostoja to može da uradi na najbolji mogući način. Raduje me kad Partizan osvaja trofeje i pobeđuje – rekao je Mijatović.

Situacija posle pandemije nije ni malo laka u svetu sporta.

– Veliki su problemi i u fudbalu i u košarci. Jednostavno klubovi su navikli na finansijsku situaciju koju su mogli da predvide i izbalansiraju, a u ovom trenutku je nemoguće napraviti predviđanja, jer ne znate šta će se desiti u narednih desetak dana. To Ostoja bolje zna, veliki ljudi i velike vođe se vide u teškim situacijama. Uvek postoji neko rešenje, ja mislim da svi zajedno treba da uradimo sve da se iz ove situacije izađe što pre. Ja sam optimista, situacija jeste komplikovana, ali može se izaći uz složnost, uz prave poteze – rekao je Mijatović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading