CRVENO-BELE BAŠ HOĆE: Zvezda DVA puta izbegla OPAKI virus!

Autor: Marija Stefanović

Sport

15.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zvezde uspešno izbegavaju koronu! Crveno-beli su već dva puta bili u prilici da dođu u kontakt sa timovima koji su zaraženi KOVID-19, ali do toga, na sreću, nije došlo.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Džordan Lojd i Branko Lazić

Srpski klub je tokom proteklog vikenda učestvovao na Glorija kupu u Antaliji, gde je nakon pobede nad Karšijakom trebalo da se sastane sa Efesom. Međutim, dan pred utakmicu susret je otkazan, a onda je utvrđeno da su pojedini igrači tima iz Istanbula zaraženi virusom i turnir je otkazan.

POVRATAK KUĆI

Nakon ovog događaja srpski klub se odmah vratio u Beograd i to su objavili na Tviter nalogu. Prvi put kada su crveno-beli bili na korak do toga da se sastanu sa nekim klubom čiji su igrači pozitivni na koronu bio je još u martu, pred samu eksploziju pandemije. Tada je Zvezda već otputovala na megdan Realu u okviru 29. kola Evrolige, ali čim se pojavila informacija da među Madriđanima možda ima obolelih, kasnije se ispostavilo da je to Trej Tompkins, crveno-beli su se izolovali, a onda i ekspresno vratili u Beograd.

Da su imali sreće, ali i da je izbegavanje obolevanja igrača u ovih šest meseci plod dobrog rada i zdravstvene zaštite, poručuju sa Malog Kalemegdana. Direktor kluba Filip Sunturlić (38) u razgovoru za Srpski telegraf kaže da crveno-beli ništa ne prepuštaju slučaju.

NA VEZI S EVROLIGOM

- Striktno se pridržavamo KOVID protokola kako bismo spremni ušli u neizvesnu sezonu koja je pred nama. Zvezda se od okupljanja tima preko priprema na Kopaoniku, kao i utakmica u Beogradu i Turskoj, strogo pridržava svih mera kako bi ekipa, stručni štab i ljudi oko tima bili zdravi i sigurni. Redovno radimo brze testove i stalno smo u kontaktu sa ljudima iz Evrolige. Situacija je zasad dobra i daćemo sve od sebe i što je do nas da tako i ostane kada krene sezona - rekao je Sunturlić.

RepublikaFoto: Starsport

Otkazan i Gomeljski kup u Moskvi

Košarkaši Crvene zvezde od 17. septembra trebalo je da učestvuju na Gomeljskom kupu u Moskvi, ali zbog situacije sa koronavirusom i on će biti otkazan. Na ovom turniru trebalo je crveno-beli da se sastanu sa CSKA, ali to se neće desiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading