PARTIZAN NIJE POPUSTIO: Gotov SUDBONOSAN sastanak, start ABA lige NEIZVESTAN!

Autor:

Sport

11.09.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalno takmičenje i dalje u blokadi.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Jaramaza i Dobrića

Na sednici ABA lige održanoj putem video linka nije postignut nikakav pomak jer je izostao dogovor klubova, pre svega Partizana, Crvene zvezde i FMP-a iz Železnika.

Crno-beli su insistirali da o sukobu interesa kluba sa Malog Kalemegdana i "pantera" rešava Sportski sud u Lozani. Suprotno tome, crveno-beli i njihov predsednik Nebojša Čović smatraju da je za sporove na Jadranu nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

Propao je plan i po kome bi Partizan učinio "ustupak" i obavila bi se deregistracija lige, pa je početak takmičenja pod velikim znakom pitanja.

Kompletnu situaciju objasnio je i čelnik kluba iz Humske Ostoja Mijailović koji se oglasio objavom na svom zvaničnom Tviter nalogu.

- Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige Vojinovića da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda CAS u Lozani - napisao je Mijailović.

 

 

Podsetimo, minule sezone ABA je minule sezone prekinuta kolo pre kraja regularnog dela zbog pandemije koronavirusa, a lider je bio Partizan, ispred Budućnosti i Crvene zvezde.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading