CRNI ISUS SPASAO NBA: Liga je bila pred OTKAZIVANJEM, ali se onda pojavio Majkl Džordan

Autor: Tanjug, Republika

Sport

28.08.2020

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći je.

Majkl Džordan

Legendarni košarkaš Majkl Džordan najzaslužniji je za nastavak NBA lige, koje je bila prekinuta zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti, pišu američki mediji.

Jučerašnji mečevi plej-ofa NBA lige odloženi su zbog protesta, koji je počela ekipa Milvoki Baksa, zbog pucnjave i teškog ranjavanja 29-godišnjeg Afroamerikanca Džejkoba Blejka prošle nedelje u državi Vinskonsin.

Pobuna igrača išla je do te mere da se tražilo potpuno prekidanje lige, u čemu su najglasniji bili predstavnici LA Lejkersa i LA Klipersa Lebron Džejms i Kavaj Lenard, ali je nakon jučerašnjeg sastanka odlučeno da će takmičenje u balonu u Orlandu biti nastavljeno.

Kako prenose mediji u SAD, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košakaš Čikaga.

 

Najbolji košarkaš svih vremena, vlasnik Šarlota, kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

- Džordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu - rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA zvaničnik.

Dodaje se da Džordan ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika, uz činjenicu da je on jedini crni većinski vlasnik nekog NBA kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading