NAGETSI SE NE PREDAJU: Brutalna partija Jokića i Marejeva rapsodija za pobedu Denvera u petom meču!

Autor:

Sport

26.08.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsi su ostali u životu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Denver Nagetsi savladali su Juta Džez u petom meču prve runde plej-ofa – 115:107.

Ponovo je fantastičan meč odigrao Džamal Marej i bio najefikasniji u svojoj ekipi, ali je i srpski centar Nikola Jokić bio fenomenalan. Srpski centar imao je 31 poen, 6 skokova i 4 asistencije.

Neverovatan je bio Džamal Marej sa 42 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Dvocifreni su bili i Majkl Porter sa 15 i Grent sa 11 poena.

Na drugoj strani je najbolji bio Donovan Mičel sa 30 poena. Konli i Klarkson dodali su po 17.

Odlično je Juta otvorila utakmicu, pošto su O'Nil, Mičel i Ingls "izrešetali" trojkama Denver i došli rano do +10. "Isekao" je to tajm-autom Majkl Meloun, a onda je krenuo šou Nikole Jokića.

Pogađao je preko Gobera i za dva i za tri poena, bio je nezaustavljiv. Postigao je 21 poen u prvoj četvrtini, uz šut iz igre 8/8, 3/3 za dva i 5/5 za tri poena. Uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine pogodio je trojku iz trka preko Rudija Gobera.

Denver je imao poen razlike posle prvih 12 minuta (33:32). Jokić je odmorio nekoliko minuta u drugoj četvrtini i brzo se vratio na parket. Pratio ga je samo Porter koji je imao 11 poena na poluvremenu, dok se Marej upalio tek pred kraj.

Mičel je zaigrao odlično, kao i Rudi Gober, ali je najbolji bio Džordan Klarkson, koji je posle uvodna četiri promašaja sve pogađao. Juta je otišla na +11 i Marej je sa linije penala uspeo da smanji na minus devet u poslednjim sekundama i tolika je bila prednost Jute posle prvog poluvremena.

Slabo je Jokić otvorio treću četvrtinu, pošto je imao promašaj i izgubljenu loptu. Konli je pogodio tri slobodna bacanja i trojku i Juta je došla do maksimalnih +15.

Neverovatni Džamal Marej je sa 19 poena u trećoj četvrtini vratio Denver u igru. Napravili su Nagetsi seriju od 10:0 i 15:2 i preokrenuli su rezultat na startu četvrte četvrtine!

Dobili smo novi košarkaški klasik u poslednjoj deonici. Igralo se koš za koš, Marej, Jokić i Porter su vukli Denver, dok je na drugoj strani naravno glavni bio Mičel, uz pomoć Majka Konlija.

A onda novi šou Džamala Mareja. Pogađao je i za dva i za tri, delio asistencije, sve je radio i svuda je bio. Napravio je seriju 7:0 svojim poenima u poslednja dva minuta i doneo svom timu +8. Na +6 na 30 sekundi do kraja, Marej izbacuje pas Jokiću u ugao i srpski centar pogađa trojku i stavlja tačku na meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading