PA, OVAJ DEČKO NIJE NORMALAN: Dončić trojkom sa deset metara i monstruoznim tripl-dablom doneo Dalasu ogromnu pobedu!

Autor:

Sport

23.08.2020

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Dalas Maveriksa su sa 135:133 pobedili Los Anđeles Kliperse i izjednačili na 2:2 u uvodnoj rundi plej-ofa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić i Kavaj Lenard

Dalas je došao do velikog preokreta u kojem je nadoknadio 21 poen zaostatka, najviše zahvaljujući Luki Dončiću.

Maveriksi su uspeli da pobede uprkos tome što zbog otoka na desnom kolenu nije bilo Kristapsa Porzingisa. Dončić je za manje od pola sata došao do tripl-dabla i meč završio sa 43 poena (18/31), 17 skokova, 13 asistencija, dve ukradene lopte, jednom blokadom i sedam izgubljenih.

Istakao se i srpski centar Boban Marjanović, koji je za 16 minuta došao do deset poena (5/9) i sedam skokova.

Dončić nije odigrao najbolju prvu četvrtinu, tokom koje je uglavnom razigravao saigrače i pravio bolne grimase zbog problema sa skočnim zglobom.

Pol Džordž, koji je odigrao još jedan očajan meč u nizu, je dobro počeo meč, pa su Klipersi lako došli do +11.

 

 

Marjanović je odmah po ulasku na teren napravio razliku i postigao četiri brza poena, čime je Dalas smanjio razliku, ali je razlika na kraju prve deonice ipak bila dvocifrena.

Klipersi su nastavili da pogađaju i početkom druge četvrtine, pa smo videli i, ispostavilo se, najveću razliku na meču – plus 21 za tim iz Kalifornije.

Buđenje Mavsa videlo se tek krajem druge četvrtine, kada je "eksplodirao" Trej Burk i zajedno sa Dončićem vratio svoju ekipu ja jednocifreni minus.

S obzirom na to kako su igrali, igrači Dalasa mogli su da budu zadovoljni sa minus osam na poluvremenu.

Krah Klipersa desio se u trećoj deonici, u kojoj u jednom trenutku čak šest minuta nisu postigli nijedan poen.

 

 

Dalas je to iskoristio, a dominirali su Dončić, Burk i Set Kari, pa se desio ogroman preokret.

Već krajem treće četvrtine Luka je zabeležio tripl-dabl.

Dalas je u poslednju deonicu, mimo svih očekivanja, ušao sa prednošću od osam poena, a doprinos je dao i Marjanović koji je dobio nekoliko minuta na parketu.

Iako je Dončić odmarao početkom poslednje četvrtine, Dalas je uspeo da uveća prednost pre svega zahvaljujući Kariju i Hardaveju.

Ipak, drama je bila neizbežna iako je Dalas vodio tokom cele četvrtine, a ključni momenat desio se kada je Redži Džekson spasao napad svoje ekipe i pasom iz auta dodao loptu Lenardu, koji je pogodio otvorenu trojku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dalas je u svom poslednjem napadu zakomplikovao, a Klipersi ništa nisu uspeli da organizuju, pa je Lenard uzeo izuzetno težak šut koji je i promašio.

Pol Džordž je posle dugo vremena u produžetku pogodio jedan šut, ali je odmah potom propustio priliku da možda i reši pitanje pobednika kada je promašio čist zicer.

Mavsi su to kaznili, pa se u poslednji minut ušlo sa 130:130.

Dončić je doneo prednost svojoj ekipi, ali je na devet sekundi do kraja Kavaj uposlio Morisa koji je pogodio trojku.

Dalas je za napad imao nešto manje od četiri sekunde, ali to je bilo i više nego dovoljno Dončiću da se namesti na svoju poziciju (na nekih devet, deset metara od koša) i pogodi trojku za pobedu uz zvuk sirene.

Pored Dončić i Marjanovića efikasni su bili Trej Burk sa 25 poena (10/14), Tim Hardavej sa 21 (8/18) i Set Kari sa 15 (6/9). Niko više nije bio dvocifren.

Kliperse su predvodili Kavaj Lenard sa 32 poena (10/22), devet skokova i četiri asistencije i Lu Vilijams sa 36 poena (13/20) i pet uspešnih dodavanja.

Ivica Zubac je dodao 15, a Redži Džekson 14 poena, dok je Pol Džordž ponovo bio skandalozan sa 3/14 iz igre i svega devet poena.

Naredni, peti meč serije na programu je u sredu od 3.00 po srednjeevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading