NBA: Povratak "Kralja", Lebron se RAZGOROPADIO protiv Portlanda! Ponor Indijane, tinja NADA "OKC-a"!

Autor:

Sport

23.08.2020

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrana četiri meča u plej-ofu najkvalitetnije lige na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms na meču protiv Portlanda

Košarkaši Milvokija, Majamija, Oklahome i Los Anđeles Lejkersa ostvarili su pobede u trećim mečevima plej-of serija u noći između subote i nedelje na parketima u Orlandu.

Baksi nisu dozvolili iznenađenje nakon startnog poraza od Medžika, a slavili su rutinsku pobedu sa 121:107, predvođeni sjajnim Janisom Adetekumbom koji je postigao 35 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija.

Majami je odličnom timskom igrom, ali i šutem za tri poena stigao do 3:0 protiv Indijane. Najzaslužniji za verovatno prlomno slavlje Hita u seriji bio je fenomenalan tandem Batler/Dragić, kao i Adebajo sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 11 skokova. Prva zvezda Hita je ubacila 27 koševa, Slovenac 24, dok je kod Pejsersa najistaknutiji pojedinac bio plej Brogdon sa 34 poena, sedam skokova i čak 14 uspešnih proigravanja.

Iskusni organizator igre Kris Pol bio je pravi lider Tandera na parketu protiv Hjostona, a "OKC" je došao do važnog trijumfa kojim je serija ostala otvorena. "CP3" je bio strelac 26 poena, uz šest skokova i pet asistencija, dok je Nemac Denis Šruder sa klupe dodao čak 29, doduše uz skromnih 2/10 van linije 7,25 metara. Kod Rokitsa, koji vode 2:1 u seriji, standardno je bljesnuo Džejms Harden sa 38 koševa, a rezervista Grin je ubacio 22.

Sjajan otpor pružio je Portland favorizovanim Los Anđeles Lejkersima. Vodili su Lilard i drugovi na poluvremenu (57:53), ali su "jezeraši" dominantnom trećom deonicom (40:29) preokrenuli rezultat. Lebron Džejms je odigrao brutalan meč u kome je bio na ivici tripl-dabla. Ubacio je 38 poena, imao je 12 uhvaćenih lopti i osam dodavanja, a sve uz odličan procenat iz igre (11/18).  

"Kralja" je pratio Dejvis sa 29, dok je Kaldvel-Poup dao 13 koševa. U poraženom sastavu briljirao je bekovski par Lilard/Mekalum. Demijen je postigao 34, Si Džej 28 poena, a veteran Karmelo Entoni ubacio je 20, ali ipak nedovoljno sa vođstvo u seriji koje je sada na strani Lejkersa (2:1).

 

NBA, rezultati

Orlando - Milvoki 107:121

Majami - Indijana 124:115

Oklahoma - Hjuston 119:107

Portland - Los Anđeles Lejkersi 108:116

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading