MOŽE SVE DA NAS KUPI: Otkrivene plate igrača u Evroligi, Milutinov u samom vrhu!

Autor:

Sport

21.08.2020

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalizovani košarkaški portal Eurohups objavio je najveće ugovore igrača u Evroligi.

RepublikaFoto: Republika.rs
Nikola Milutinov

Na listi se nalazi ukupno 20 košarkaša, među kojima su Srbi Nikola Milutinov i Vasilije Micić.

Milutinov je ovog leta prešao iz Olimpijakosa u moskovski CSKA i probio se u sam vrh kao jedan od najplećenijih igrača u Evropi sa zaradom od 2,5 miliona evra po sezoni, zbog čega je na trećem mestu. I sa platom za čak 150 odsto više nego što je imao u Pireju.

Ispred njega su samo zvezda Barselone Nikola Mirotić sa 5,4 miliona dolara i najbolji košarkaš Anadolu Efesa Šejn Larkin sa 3,7 miliona.

Malo niže plate od Milutinova imaju Majk Džejms (CSKA) i Aleksej Šved (Himki) i to iz razloga što je primaju u američkim dolarima, za razliku od bivšeg centra Partizana.

RepublikaFoto: FIBA

Redom slede Fenerbahčev dvojac Nando De Kolo (2,4 miliona) i Jan Veseli (2,2 miliona), potom Realov lider Serhio Ljulj (dva miliona) i njegov saigrač Edi Tavares (dva miliona), Kori Higins i Aleks Abrines iz Barselone (dva miliona).

U grupi sa platom od 1,8 miliona dolara su Kostas Slukas (Olimpijakos), Nik Kalates (Barselona), Serhio Rodriges, Malkolm Dilejni (Olimpija Milano) i Vil Klajburn (CSKA), a malo ispod njih je Vasilije Micić iz Efesa.

Micić će prema novom ugovoru zarađivati 1,7 miliona, isto koliko imaju Toko Šengelija (CSKA), Fakundo Kampaco (Real), Skoti Vilbekin (Makabi Tel Aviv) i Rudi Fernandes (Real).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading