KRALJ JE NA KOLENIMA: Nezaustavljivi Lilard srušio Lejkerse, velika pobeda Portlanda!

Autor:

Sport

19.08.2020

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Portlanda iznenadili su Los Anđeles Lejkerse u prvom meču plej-of serije. Trejlblejzersi su slavili sa 100:93.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nezaustavljivi... Demijan Lilard

NBA "ludilo" ne prestaje, a Portland je uspeo da pobedi favorizovane Lejkerse u prvoj utakmici uvodne runde.

Gledali smo još jednu maestralnu utakmicu koju nam je Portland priredio, a sada su u, gle čuda, neizvesnoj završnici savladali Los Anđeles Lejkerse.

Mnogi kažu da je utakmica maltene bila rešena kada je na 3:14 do kraja Demijan Lilard pogodio trojku iz pika sa velike udaljenosti, koja je Blejzersima donela prednost 92:89.

"Dejm Dola" je tokom čitavog meča igrao fantastično. Već u prvoj deonici smo mogli da vidimo kako to izgleda pošto je Portland u tom delu meča stigao do dvocifrene prednosti.

Svi su bili raspoloženi, lopta se kretala, odbrana nije grešila i posle 7 minuta bilo je 20:11 za Portland, a maltene za tren oka postalo je 33:17 i Lebron Džejms je morao da ulaže napore kako bi se to smanjilo pa sledi serija od 8:2 i Lejkersi hvataju priključak.

Uspeo je "Kralj" Džejms da probudi saigrače, dok su na drugoj strani uglavnom Lilard i Nurkić pogađali, pa su Lejkersi stigli i do vođstva, pošto je Dejvis pogodio za 50:49, ali se ipak na poluvreme otišlo sa prednošću 57:56 u korist Portlanda.

U trećoj deonici smo uglavnom videli "koš za koš" i u poslednji dvanaestominutni period ušlo se sa 78:75 u korist Portlanda zahvaljujući Morisu, Dejvisu i Džejmsu koji su pogodili u finišu i vratili neizvesnost.

Četvrta četvrtina je počela trojkom Kajla Kuzme i Lejkersi stižu do izdjenačenja, da bi potom Džejms pogodio dvojku, pa Kuzma ubacuje još 4 poena, na to stiže odgovor Lilarda van linije za 3 poena, pa to odmah u sledećem napadu vraća Lebron Džejms za 87:81 u korist Lejkersa.

 

 

Nisu uspeli "jezeraši" da zadrže ovu prednost. Lilard, Mekalum i Karmelo pogađaju važne šuteve, stiže serija 11:2 u koju se ubraja ona Lilardova trojka navedena na početku teksta.

Posle toga je Portland lagano priveo utakmicu kraju i uspeo da šokira favorizovane Los Anđeles Lejkerse i pobedi ih sa 100:93. Oni sada vode sa 1:0 u seriji, a naredni meč biće u noći između petka i subote od 3 časa po našem vremenu.

Lebron Džejms je imao "monstruoznu" partiju sa 23 poena 17 skokova i 16 asistencija, Entoni Dejvis je ubacio 28 uz 11 skokova, a Lejkersi su postigli 93 poena.

U redovima Portlanda, Demijan Lilard je ponovo oduševio. Ubacio je 34 poena uz 5 skokova i asistencija, dok je Mekalum imao 21, a Nurkić 16 uz 15 skokova, dok je Karmelo Entoni postigao 11 uz 10 skokova.

U drugom meču noćašnjeg programa Majami je posle velike borbe savladao Indijanu sa 113:101 i poveo sa 1:0 u seriji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading