OTKRIVENI DETALJI TRANSFER BOMBE: Volden prebegao u Zvezdu za 37.000 dolara

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

19.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli zbog dugovanja prema Amerikancu nisu dobili 100.000 dolara, koliko je on, navodno, sam platio obeštećenje da ode u redove večitog rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden u dresu Partizana

Transfer košarkaša Korija Voldena (28) iz Partizana u Crvenu zvezdu bio je samo 37.000 dolara, a ne 100.000, kako se prvobitno mislilo, saznaje Srpski telegraf! Amerikanac koji je 2019. stigao u Humsku je posle samo godinu dana prešao među crveno-bele, što je dodatno zavadilo večite rivale.

Volden je u ugovoru sa Partizanom imao klauzulu po kojoj može posle godinu dana da promeni sredinu, uz obeštećenje u vrednosti od 100.000 dolara. On je to iskoristio kako bi igrao u Evroligi, čak je i sam sebi platio obeštećenje, ali ni blizu predviđenom iznosu.

SKUPA OSVETA

- Informacije koje su se pojavile u vezi sa Korijevim transferom nisu sasvim tačne. To se, pre svega, odnosi na plaćeno obeštećenje. Iako je američki košarkaš trebalo da plati obeštećenje od 100.000 dolara, predviđeno ugovorom, on je platio samo 37.000 dolara, a ostatak je otišao na dugovanja i neisplaćene plate - otkrio je izvor Srpskog telegrafa.

 

Prelazak Voldena u redove večitog rivala je bio veliki udarac za klub iz Humske. Čelnici Partizana su zbog toga odlučili da se revanširaju Zvezdi i dovedu Nemanju Dangubića (27), i to za velike pare. Kako Srpski telegraf saznaje, crno-beli su bivšem krilu crveno-belih dali čak pola miliona evra za dvogodišnju vernost.

- Predsednik Partizana Ostoja Mijailović (41) nikako nije mogao da prihvati to što je Volden prešao u Zvezdu i zbog toga je tražio način kako da se revanšira večitom rivalu. Zato je klub iz Humske odlučio da potpiše sa Dangubićem, koji je četiri godine nosio crveno-beli dres. Nemanji je Partizan dao ugovor od skoro pola miliona evra - otkrio je naš izvor.

RepublikaFoto: KK Partizan NIS
Nemanja Dangubić

LAŽNI IZVEŠTAJI

Ako pogledamo ove transfere, nameće se zaključak da Partizan ne posluje najbolje poslednjih godina. Zato nije čudno što Agencija za privredne registre nije prihvatila prvobitni finansijski izveštaj kluba iz Humske, već ga je vratila na doradu.

- Pre nekoliko dana je u emisiji "Pitajte predsednika" Mijailović izjavio da je dug kluba negde oko dva miliona evra, ali ako se ignoriše spor sa Marfin bankom i nekoliko sporova sa BAT tribunalom. Tako da ta suma nije tačna, a dug je mnogo veći. Zbog toga je Partizan poslao u APR nepravilan i nekompletan izveštaj - otkrio je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading