JOKIĆ OČITAO LEKCIJU NADOBUDNIM AMERIMA: Nismo u ratu, jedemo isti hleb!

Autor:

Sport

18.08.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš Denvera Nikola Jokić izneo je svoje utiske posle pobede nad Jutom u prvom meču plej-ofa NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nagetsi su posle velike borbe i prudžetka bili bolji od Džezera sa 135:125. Centar iz Sombora na kraju utakmicu je završio sa 29 poena, 10 skokova i tri asistencije.

- Mislim da će ekipa koja ima više energije pobediti u produžetku. Tada ste uglavnom malo umorni i ekipa koja ima više energije će verovatno pobediti u produžetku - rekao je Jokić.

Impresivan meč imao je Džamal Marej.

- Videli smo već da ovo radi, nije mu prvi put. Pokazao je šta može i ja mu izuzetno verujem kada uzima šuteve - dodao je Jokić.

Srbin je prokomentarisao i partiju Donovana Mičela, koji je postigao 57 poena.

- Nije bilo dobro... To nije dobro za nas. Donovan je neverovatan igrač i znamo da će on biti agresivan, veoma je dobar skorer. Znamo da će u ovakvim utakmicama biti ovako, ali ja sam srećan što smo našli način da pronađemo prave akcije i pobedimo.

 

Iako je Mičel odigrao gotovo savršeno, napravio je veliki kiks u završnici kada nije uspeo da prevede loptu za osam dozvoljenih sekundi iako je imao dovoljno vremena i prostora.

- Da, nisam odmah video šta se desilo, ali kada sam video jednostavno sam se 'zamrznuo' i gledao šta će da se desi. Dosuđeno je 'osam sekundi' i to je bila jako bitna situacija za nas. Vodili su šest razlike, to je zaista promenilo momentum za nas. Ali, mi smo jednostavno verovali u nas i zato smo i pobedili - prisetio se Jokić.

Po prvi put u istoriji plej-ofa, igrači posle utakmice neće ići kućama, već će, štaviše, ostati u istom kompleksu kao i igrači protiv kojih su se borili pre samo nekoliko sati.

- Ne znam... Zavisi. Verovatno ćemo se videti, ali... Mi igramo košarku, nije kao da smo u ratu. To je 'rat' na terenu, ali nije... To je i dalje košarka koju svi volimo da igramo i nećemo se zbog toga poubijati. Možda na terenu, ali van terena - zašto? Svi jedemo isti hleb - zaključio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading