SRBI RAZNELI LEJKERSE: Monstruozni Bogdan i profesor Bjelica se šalili sa Lebronom i drugovima, Kingsi ubedljivi!

Autor:

Sport

13.08.2020

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 136:122 u poslednjem kolu regularne sezone. Sjajnu partiju pružili su srpski košarkaši, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Kingsima je ovo bila oproštajna utakmica, pošto nisu uspeli da obezbede plasman u plej-of, pa će za nekoliko sati napustiti kompleks u Orlandu.

Bogdanović i Bjelica su odigrali izuzetno dobar meč. 

Bivši košarkaš Partizana postigao je 27 poena, a uz to je imao šest skokova i devet asistencija, dok je nekadašnji cigrač crveno-belih ubacio 15 uz osam skokova i 13 asistencija.

Kod Lejkersa nisu igrali Entoni Dejvis i Kajl Kuzma, dok je Džejms igrao samo u prvom poluvremenu u kojem je ubacio 17 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Utakmica je otvorena u brzom ritmu, a posebno raspoložen bio je Bogdanović. Srpski košarkaš za šest minuta postigao je 12 poena, međutim Volton ga je izveo iz igre i vratio tek sredinom druge četvrtine.

Lejkersi su iskoristili to što su Kingsi loše odigrali u završnici prve deonice i dobili su je rezultatom 40:30.

Sakramento je mnogo bolje zaigrao u drugoj četvrtini. Razigrao se Bjelica, kao i Badi Hild i ekipa Luka Voltona brzo je okrenula rezultat.

Džejms nije igrao u završnici, Kingsi su se raspucali i poluvreme dobili sa deset poena prednosti – 66:56, ukupno u drugoj četvrtini je bilo 36:16.

Sakramento je pitanje pobednika rešio u sjajnoj trećoj četvrtini. Košarkaši Luka Voltona su u ovom periodu igre ubacili čak 41 poena i u potpunosti nokautirali Lejkerse. Bogdan je odigrao izuzetno i postigao je čak 11 poena u četvrtini, dok je Bjelica dodao šest.

U poslednjih 12 minuta Sakramento se potpuno opustio, pa su Lejkersi uspeli da ublaže poraz. Srpski košarkaši se nisu preterano naigrali u četvrtoj četvrtini, pošto je Volton pružio šansu rezervistima. Jedina šteta je što Bjelica nije uspeo da sakupi još dva skoka i stigne do tripl-dabla.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading