OVO JE DOŠLO GLAVE NIGERIJCU: Odžo pred smrt trenirao triput dnevno!

Autor: Marija Stefanović

Sport

13.08.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivšeg košarkaša Crvene zvezde Majkla Odža (27) naporni treninzi su koštali života, saznaje Srpski telegraf! Odžo, koji je preminuo 7. avgusta, nekoliko dana pred smrt imao je čak tri treninga dnevno, što je bilo veliko opterećenje za njegov organizam.

RepublikaFoto: Starsport
Majkl Odžo

Nigerijski košarkaš se skoro mesec dana borio sa KOVID-19, koji je pratila jaka upala pluća, i zbog toga su mu doktori savetovali da mora da miruje. Međutim, on ih nije poslušao i vratio se na teren, što je dovelo do tragedije. Smrću Majkla Odža bavi se i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

IMAO INFEKCIJU

- Više javno tužilaštvo je preuzelo ovaj slučaj, koji vodi sudija Željko Jovanović. Zasad je utvrđeno da je Odžo trenirao tri puta dnevno, imao je ujutru futing, zatim redovan trening u hali oko 12 sati sa Novicom Čičićem i njegovim sinom, a uveče je išao u teretanu. To je na kraju dovelo do smrti košarkaša jer se još nije oporavio od koronavirusa. Odžo je 28. jula dobio potvrdu da je negativan na koronu, ali je naknadno utvrđeno da je još imao infekciju koja je posledica ovog virusa - tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

Tačan uzrok smrti nigerijskog košarkaša još nije poznat, u narednim danima će se znati rezultati obdukcije.

- Prvo je posthumno urađen PCR test da se utvrdi da li je možda Odžo u trenutku smrti imao koronu, ali on je negativan. Nakon toga je urađena obdukcija i rezultati će biti poznati u narednim danima, ali se sumnja da je bivši košarkaš Zvezde preminuo od srca. U slučaju da je gorostasni centar bio pozitivan na koronu, onda obdukcije ne bi bilo - objašnjava naš izvor.

STRAŠAN UMOR

Nigerijski igrač se na sopstvenu odgovornost vratio na teren, bez odobrenja doktora, a predsednik Zvezde Nebojša Čović (62) smatra da je on bio nateran da trenira da bi potpisao ugovor sa Partizanom.

- Odžo je danima osećao strašan umor, ali je i pored toga trenirao. On je više puta vrbovan od naših rivala i u okviru tih vrbovanja napravljeno je ubrzanje, koje je uticalo na ovo što se dogodilo. Ja time ne želim da kažem da je bilo ko želeo da se ovo desi, ali ovo je velika nesreća i zato mora sve da se razjasni - zaključuje Čović.

RepublikaFoto: Starsport

Ekskluzivno: Depeša ambasade Nigerije povodom Odžove smrti

Redakcija Srpskog telegrafa došla je u posed depeše koju je ambasada Nigerije poslala Ministarstvu spoljnih poslova, u kojoj traži pomoć kako bi se utvrdio uzrok smrti Majkla Odža.

- Informacije kojima raspolažemo ukazuju da je imenovani bio pozitivan na KOVID-19 u julu mesecu, ali su testovi na isti 5. avgusta pokazali negativan rezultat. Međutim, stvarni uzrok smrti još nije utvrđen. U vezi sa izloženim, ambasada ovom prilikom moli uvaženo ministarstvo da pruži pomoć u istrazi da bi se utvrdio stvarni uzrok iznenadne smrti gospodina Odža - stoji

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading