OTVORIO SE AMERIMA: U Srbiju sam pobegao sa ULICE! Šokantna ispovest Goge Bitadzea

Autor:

Sport

13.08.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gruzin bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Starsport
Goga Bitadze u dresu Budućnosti

Centar Indijana Pejsersa Goga Bitadze otkrio je kako je sa 15 godina stigao u Srbiju iz domovine u kojoj je tada bilo jako teško stanje, a tu odluku vidi kao ključnu za svoj košarkaški razvoj.

- Moje košarkaške putovanje bilo je veoma dugo zato što sam krenuo da igram kada sam imao šest godina. Ali, nikada nisam mislio da ću biti profesionalac, više sam želeo da se sklonim sa ulice. U to vreme stanje u državi (Gruziji) nije bilo najbolje i moja porodica je želela da imam zdravo detinjstvo - prisetio se reprezentativac Gruzije.

- Posle toga situacija se popravila, a imao sam i šansu da odem iz Gruzije u košarkašku zemlju kakva je Srbija.

Bitadze je otkrio da do dolaska u Srbiju nije ni gledao NBA, jer mu se činio kao neostvairv cilj.

- Imao sam 15 godina (kada sam došao u Srbiju) i pre toga nisam gledao NBA, nisam imao šansu. Em zbog velike vremenske razlike, em zbog toga što nije bilo kanala (u Gruziji).

Goga je izneo svoj utiske o NBA igračima.

- Od kada sam počeo da gledam, mislio sam da superheroji igraju u SAD. Gledao sam sve, kako žive, kako jedu, sve... Zaista sam mnogo radio da bih došao dovde, prošao kroz mnogo muka i zaista sam srećan što sam u NBA. Snovi su mi se ispunili - zaključio je Bitadze.

Bivši centar Mege i Budućnosti je ove sezone odigrao 52 meča za Pejserse na kojima je zabeležio prosek od tri poena i dva skoka po utakmici, za osam minuta koliko je prosečno provodio na parketu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading